Guvernul pregătește o nouă intervenție în sistemul taxelor și impozitelor

Guvernul pregătește o nouă intervenție în sistemul taxelor și impozitelor
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 sep 2016

Obligația ca o persoană care obține venituri din mai multe surse să achite contribuția la fondul de sănătate pentru fiecare sumă obținută este considerată de premierul Dacian Cioloș "o aberație legislativă", acesta spunând că Guvernul se gândește să corecteze acest sistem.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

El a reacționat astfel atunci când i s-a cerut să explice motivul pentru care o persoană care este și pensionară, dar și managerul unei mici firme trebuie să achite contribuțiile la sănătate de două ori, respectiv o dată ca pensionar și o dată ca manager.

"De ce ? E vorba de o singură persoană! I se fac prestații de sănătate duble? Calitatea e de două ori mai mare? De ce pentru orice venit obținut trebuie plătită contribuția la sănătate? Dacă am un bun pe care îl inchiriez, spre exemplu! Mi se pare aberant. ..și când știm condițiile din sistemul nostru de sănătate devine și mai aberant....Aici cred că ar trebui să se acționeze ca să se evite la double et triple etc. imposition.....Statul nu poate numai lua cu ambele mâini....trebuie să fie și coerent. ...", a fost reproșul primit de Cioloș.

EXCLUSIV Șeful ANAF: Din 2017, eliminăm hârtia, vom primi doar declarații online CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șeful ANAF: Din 2017, eliminăm hârtia, vom primi doar declarații online

În replică, premierul a răspuns: "E o aberație legislativă. Ne gândim să corectăm asta!".

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolos
sanatate
contributii
taxe