Întreprinzătorii mici și mijlocii cer mai mulți bani de la buget anul viitor. Legea prevede 0,4% din PIB, alocarea a fost de 0,03%

Economie   
Întreprinzătorii mici și mijlocii cer mai mulți bani de la buget anul viitor. Legea prevede 0,4% din PIB, alocarea a fost de 0,03%

Reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) solicită creșterea în 2016 a bugetului programelor destinate IMM-urilor și alocarea a 0,4% din PIB, în loc de 0,03%, pentru susținerea firmelor mici și mijlocii, precum și înființarea mai multor fonduri prin care să fie sprijinite micile afaceri.

CNIPMMR solicită luarea în considerare și valorificarea mai multor propuneri de îmbunătățire a proiectului bugetului de stat pentru anul 2016, printre acestea necesitatea respectării dispozițiilor Legii  privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, care prevede ca anual, prin legea bugetului de stat să se aloce fonduri în valoare de 0,4% din PIB, fonduri europene și fonduri externe nerambursabile pentru finanțarea programelor de dezvoltare și a măsurilor de sprijinire a înființării de noi întreprinderi și de susținere a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, la nivel național și local, prevăzute în Strategia guvernamentală pentru susținerea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii.

Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, reprezentanții IMM-urilor cer alocații bugetare suficiente pentru asigurarea cofinanțării necesare accesării fondurilor europene de către autoritățile/instituțiile publice. ”Experiența la nivel UE arată că sumele alocate prin buget pentru cofinanțarea proiectelor europene trebuie să fie de 30-35% din valoarea proiectelor previzionate a fi derulate în fiecare an”, se menționează într-un comunicat al CNIPMMR.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Alte propuneri ale CNIPMMR vizează înființarea unui fond de microfinanțare a întreprinderilor mici și mijlocii axat pe dezvoltarea spiritului antreprenorial, inovare de vârf și introducerea noilor tehnologii, realizarea unor programe de cercetare, dezvoltare și consultanță privind managementul, marketingul, networkingul, investițiile în întreprinderi mici și mijlocii, în vederea furnizării de soluții pragmatice pentru creșterea funcționalității și performanțelor firmelor pe piața internă și internațională. De asemenea, antreprenorii cer crearea de fonduri pentru cofinanțarea realizării de produse ecologice și minigranturi pentru microîntreprinderi.

În plus, recapitalizarea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM și a Fondului Român de Contragarantare, inclusiv modificarea condițiilor lor de funcționare, pentru asigurarea de garanții de 100% pentru creditele necesare societăților, ONG-urilor, patronatelor și sindicatelor, aferente asigurării cofinanțării necesare accesării fondurilor europene și derulării de proiecte, sunt propuneri ale micilor întreprinzători.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
buget
cnipmmr