Managerii estimează o creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul și creșterea prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul, până în iulie

Managerii estimează o creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul și creșterea prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul, până în iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Managerii estimează o creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul, o creștere moderată a numărului de salariați în construcții și servicii și creșterea prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul, până în luna iulie, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

”Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negative”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
GRAFICE Creditarea accelerează. Creditele de consum au cea mai mare creștere din ultimii 5 ani, cele pentru locuințe ies din zona gri CITEȘTE ȘI GRAFICE Creditarea accelerează. Creditele de consum au cea mai mare creștere din ultimii 5 ani, cele pentru locuințe ies din zona gri

Industria prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2024, managerii din industria prelucrătoare previzionează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +10%), scrie News.ro.

Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1%. Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +12%).

Construcții

Potrivit estimărilor din luna mai 2024, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere a volumului producției (sold conjunctural +26%).

Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +11%).

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +28%).

Comerț cu amănuntul

În sectorul comerț cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +15%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, creștere a numărului de salariați (sold conjunctural +18%). Managerii societăților comerciale estimează creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +27%).

Servicii

Conform estimărilor din luna mai 2024, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%). Se prevede creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +7%).

Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere moderată (sold conjunctural +10%).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
manageri
costuri
preturi
ins