TABEL Ieftinire. Prețul benzinei a coborât la 7 lei/l

TABEL Ieftinire. Prețul benzinei a coborât la 7 lei/l

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 28 mai 2024

Prețul benzinei a coborât la 7 lei/l într-o stație din capitală după ce astăzi liderul pieței de distribuție, OMV Petrom, a decis ieftinirea, atât a benzinei, cât și a motorinei, cu 4 bani /l, atât în stațiile Petrom, cât și în cele OMV, conform datelor analizate de Profit.ro. Prețul benzinei a coborât sub cel al motorinei în majoritatea stațiilor din capitală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În luna noiembrie a anului trecut, motorina era mai scumpă decât benzina cu 75 de bani pe litru.

VIDEO ANUNȚ Este pregătită deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ Este pregătită deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România

În urma ieftinirilor de marți, prețul benzinei standard (7,00-7,07 lei/l) se situează sub prețul motorinei (7,06-7,09 lei/l) în toate stațiile Petrom.

Și în stațiile OMV situația este asemănătoare, un litru de benzină standard costând 7,12-7,16 lei, iar unul de motorină 7,14-7,17 lei.

FOTO Umbrărescu a adus peste 110 muncitori și 116 utilaje la autostrada cu tuneluri pentru urși CITEȘTE ȘI FOTO Umbrărescu a adus peste 110 muncitori și 116 utilaje la autostrada cu tuneluri pentru urși

Cei mai ieftini carburanți pot fi poate fi cumpărați în capitală în stația Petrom din strada Doctor Herescu, cu 7 lei/l benzina și cu 7,06 lei/l motorina.

Așa cum ne-au obișnuit, în orele următoare și companiile concurente, Lukoil, MOL și Rompetrol, vor efectua probabil o mișcare de preț similară celei a liderului pieței.

La începutul lunii august 2023, prețul benzinei era aproape identic cu cel al motorinei, după care, în urma evoluției cererii sezoniere, atât locale, cât și continentale și regionale, în luna noiembrie, diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a atins un maxim de peste 75 de bani/l.

PREMIERĂ Taxă pe kilometraj în loc de taxă pe benzină/motorină, din cauza mașinilor electrice. Stat-fanion dă startul CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Taxă pe kilometraj în loc de taxă pe benzină/motorină, din cauza mașinilor electrice. Stat-fanion dă startul

În urmă cu 2 ani, însă, în luna octombrie 2022, aceasta se situase și la peste 1,5 lei/l.

România este importatoare netă de motorină și exportatoare netă de benzină.

Cotațiile țițeiului Brent se situau marți dimineață la 82,85 dolari/baril, cu 1,5 dolari peste minimul utimelor 3 luni, 81,3 dolari/baril, înregistrat joia trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
motorină
ieftiniri
omv
petrom
mol
rompetrol
lukoil