Premierul exclude supraimpozitarea salariilor pentru mediul privat

Premierul exclude supraimpozitarea salariilor pentru mediul privat

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2023

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a precizat, referitor la măsura upraimpozitării salariilor la stat mai mari ca cel al șefului statului, că măsura nu poate fi extinsă în sectorul privat. El a mai spus că a solicitat Ministerului Finanțelor a tuturor propunerilor, pentru a putea vedea indicatorii, efectele, consecințele și apoi pentru a putea fi luată o decizie în coaliție.

„Nu putem să o extindem către mediul privat. Este o măsură pe care am discutat-o în coaliție. Dar am cerut la nivelul Ministerului Finanțelor o analiză a tuturor propunerilor, astfel încât pe baza unor indicatori clari să putem să deducem care sunt efectele, care sunt consecințele, să putem să luăm o decizie. Inclusiv componenta de constituționalitate trebuie să fie analizată și argumentată”, a declarat Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu membrii PNL Gorj.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Finanțele au găsit 81.000 români cu venituri lunare de peste 25.000 lei, zeci de mii în Armată, Poliție, Justiție. Impactul la buget al unui nou impozit nu este considerabil, dar apare un semnal pentru introducerea impozitării progresive CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Finanțele au găsit 81.000 români cu venituri lunare de peste 25.000 lei, zeci de mii în Armată, Poliție, Justiție. Impactul la buget al unui nou impozit nu este considerabil, dar apare un semnal pentru introducerea impozitării progresive
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Întrebat dacă ar trebui să ne așteptăm la noi creșteri de taxe și impozite, liderul liberalilor a răspuns: „Sunt măsuri care vizează, așa cum le-ați citit dvs, termenele mediu și lung”, scrie News.ro.

„În acest moment, taxele locale nu aparțin deciziei Guvernului, ele sunt analizate la nivelul consiliilor locale și autoritățile locale decid creșterea taxelor locale. Eu cred că cel mai important, alături de aceste măsuri prin care cu adevărat să cheltuim responsabil și cumpătat, trebuie să ne uităm și la cealaltă componentă prin care să asigurăm întreg mecanismul astfel încât colectarea banilor la bugetul de stat să se desfășoare finalmente într-o formă coerentă și unitară, nu așa cum funcționează ele astăzi, trebuind să avem acțiuni pe diverse obiective, diverse companii, diverse sectoare, ș.a.m.d. Prin acest program de digitalizare decizia personală a fost ca să accelerăm procesul de digitalizare al Ministerului Finanțelor, al instituțiilor care se ocupă de colectarea banilor, astfel încât să nu mai existe niciun indiciu de suspiciune asupra modului în care funcționează factura electronică, radarul mărfurilor, riscurile care pot fi evitate prin dezvoltarea componentei tehnologice digitale la nivelul ANAF și a celorlalte autorități”, a completat Ciucă.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
impozit
nicolae ciuca