Lenovo va dubla numărul angajaților din România, subsidiara va deveni cel mai mare hub de cercetare și dezvoltare din Europa

Lenovo va dubla numărul angajaților din România, subsidiara va deveni cel mai mare hub de cercetare și dezvoltare din Europa
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 dec 2018

Numărul salariaților din România ai grupului chinez Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri din lume, se va dubla anul viitor, la 250 de persoane, subsidiara locală urmând să devină cel mai mare hub de cercetare și dezvoltare al Lenovo Data Center Group din Europa, a anunțat Mădălin Florescu, DCG Channel Sales Manager în cadrul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

“În prezent, Lenovo are în România 125 de salariați, din care 25 își desfășoară activitatea în zona comercială. Vrem să angajăm 150 de programatori și ingineri IT. Vom deveni cel mai mare hub al Lenovo din Europa”, a spus Florescu.

Pe piața servelor, potrivit datelor IDC prezentate de Lenovo, grupul chinez deține o cotă de aproximativ 10% în zona țărilor din sud-estul Europei.

În România, la finele lunii iunie, cota Lenovo se situa la 12%, conform IDC, de la 3-5% în urmă cu 2 ani.

Iancu Guda: Creșterea puternică a stocurilor companiilor e semn că ne apropiem de o recesiune CITEȘTE ȘI Iancu Guda: Creșterea puternică a stocurilor companiilor e semn că ne apropiem de o recesiune

Piața serverelor din România a fost estimată la 45,6 milioane de dolari pentru acest an, de la 40,9 milioane de dolari în 2017.

Prognoza IDC arată că acest segment de business va crește la 45,9 milioane de dolari în 2019, va urca la 46,3 milioane de dolari în 2020 și va coborî la 46 milioane de dolari în 2021.

Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri din lume, a încheiat în septembrie 2014 procesul de preluare a diviziei de servere a companiei americane International Business Machines (IBM) pentru suma de 2,1 miliarde de dolari.

În 2013, Lenovo a depășit Hewlett-Packard și a devenit cel mai mare producător de calculatoare personale din lume.

În ianuarie 2015, Lenovo România a anunțat că a finalizat achiziția diviziei de servere x86 și tranziția echipelor de la IBM România, proces în urma căruia numărul de angajați ai subsidiarei locale a producătorului chinez a ajuns la 160 de persoane, de la 12.

Tot atunci, subsidiara locală a Lenovo a inaugurat noul sediu central, situat în București, în zona Aviației.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
romania
angajari