Licitația pentru stadionul din Alexandria, anulată a doua oară. Niciun ofertant interesat de contractul controversat de aproape 40 mil. lei din bani publici

Licitația pentru stadionul din Alexandria, anulată a doua oară. Niciun ofertant interesat de contractul controversat de aproape 40 mil. lei din bani publici
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 aug 2018

Compania Națională de Investiții (CNI) a anulat și a doua licitație pentru proiectarea și construirea unui stadion în municipiul Alexandria (județul Teleorman), motivul fiind lipsa de ofertanți, același ca și în cazul primei proceduri de atribuire, potrivit datelor SICAP (sistemul mațional de achiziții publice).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Contractul a fost estimat la 38,91 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 18 luni (din care servicii de proiectare - 2 luni). Finanțarea ar fi fost asigurată din fonduri bugetare.

“Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nu a existat ofertanți înscriși”, se arată în anunțul CNI postat pe SICAP.

Anunțul de participare a fost publicat în data de 6 iunie. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilit inițial pentru 16 iulie, dar a fost decalat de două ori, ultimul pentru joi, 9 august.

Erbașu a câștigat contractul pentru modernizarea stadionului Steaua. Și pentru noul stadion Dinamo au fost achiziționate studiile de fezabilitate CITEȘTE ȘI Erbașu a câștigat contractul pentru modernizarea stadionului Steaua. Și pentru noul stadion Dinamo au fost achiziționate studiile de fezabilitate

Prima procedură a fost inițiată în a doua parte a lunii martie a acestui an, având aceeași valoare estimată, respectiv 38,91 milioane de lei, fără TVA, și aceeași perioadă contractuală.

Licitația a fost contestată de Bedamiro Holding Parcări Construct SA Buzău, conform datelor Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Ulterior, contestatorul și-a retras cererea.

În documentul consultat de Profit.ro, societatea a cerut suspendarea procedurii de atribuire, decalarea cu 15 zile a termenului de depunere a ofertelor și obligarea CNI să clarifice o clauză din viitorul contract referitoare la impunerea unei polițe de asigurare de răspundere cu privire la calitatea lucrărilor “chiar și după recepția finală conform legii”, care nu se regăsește în oferta asigurătorilor locali și nici la nivel internațional, conform răspunsurilor primite de Bedamiro Holding.

Deteriorarea balanței de plăți se atenuează. Deficitul de cont curent s-a adâncit cu 7,2% la aproape 3,8 miliarde de euro în primele 6 luni, evoluție mai puțin rea decât cea de anul trecut CITEȘTE ȘI Deteriorarea balanței de plăți se atenuează. Deficitul de cont curent s-a adâncit cu 7,2% la aproape 3,8 miliarde de euro în primele 6 luni, evoluție mai puțin rea decât cea de anul trecut

De asemenea, societatea a cerut CNI să facă dovada că în cadrul strategiei de contractare au fost cuantificate și riscurile asociate impunerii unei condiții contractuale vizând o astfel de poliță de asigurare, precum și faptul că, în cadrul devizului general pe baza căruia s-a stabilit valoarea estimată, au fost incluse și costurile asociate pentru emiterea unei astfel de polițe.

Prima procedură a fost anulată din lipsă de ofertanți la 17 mai, potrivit datelor www.e-licitatie.ro.

În afară de Bedamiro Holding, la licitație s-au mai înscris fără să depună ofertă de preț alte 12 societăți, și anume Terra Gaz Construct, Power&Lighting Tehnorob, Construcții Erbașu, UTI Grup, General Service Grup 98, Rotary Construcții, ACI Cluj, Construcții Sibiu, Rocom SRL București, EN Electric Proiect Office, ICON Corporation Consultant Energy Design și Romart Concept SRL Bragadiru.

Potrivit proiectului, viitorul stadion din Alexandria, care va fi construit pe amplasamentului celui actual, va avea peste 5.000 de locuri și o pistă de atletism. Viitorul complex sportiv va include și un hotel pentru sportivi cu 40 de camere cu paturi duble și baie proprie, zonă de recepție, restaurant, spații de recuperare pentru sportivi și SPA. Hotelul ar urma să fie construit în imediata apropiere a stadionului, chiar lângă tribune.

STS vrea să modernizeze sistemul 112 CITEȘTE ȘI STS vrea să modernizeze sistemul 112

Fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi a criticat decizia autorităților de a construi stadioane în numeroase orașe și comune, mai puțin în Constanța, oraș în care a făcut primii pași în sportul cu balonul rotund.

"Poate auzim într-o bună zi că se face un stadion și la Constanța! Se fac stadioane în toată țara! Aud că se fac și prin cine știe ce comune... Mai trebuie la o comună să se facă stadion frumos și la Constanța... nu se poate! Sau nu e în plan!”, a declarat Hagi la conferința de presă de la finalul meciului Astra - Viitorul 0-2, desfășurat la începutul lunii aprilie a acestui an.

În prezent, stadionul din Alexandria găzduiește meciurile FCM Alexandria, echipă din Liga a treia.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cni
licitatie
stadion
alexandria
teleorman
anulare