CONFIRMARE Doar o zi liberă de la Guvern în 2022, în afara celor legale, pentru o minivacanță. Când va fi aceasta

CONFIRMARE Doar o zi liberă de la Guvern în 2022, în afara celor legale, pentru o minivacanță. Când va fi aceasta
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2022

Pe lângă cele 15 zile libere legale, conform Codului Muncii, românii vor avea anul acesta de la Guvern doar o singură zi liberă în plus, care să le asigure o minivacanță. Și pentru aceasta vor trebui să aștepte până în decembrie, de Ziua Națională, perioadă pentru care Guvernul a stabilit acum data de vineri, 2 decembrie 2022, drept zi liberă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

VEZI AICI ZILELE LIBERE DE ANUL ACESTA

De ce este important: Conform unui proiect de lege intrat în vigoare în 2019, Guvernul este obligat să stabilească până cel mai târziu la data de 15 ianuarie a fiecărui an toate zilele libere ce vor acordate în acel an, înainte sau după sărbătorile legale, astfel încât bugetarii să poată beneficia de o minivacanță. Măsura este în măsură să faciliteze programările în industria ospitalieră.

DECIZIE Numărul casnicilor cu facturi compensate la energie și gaze va crește. Cine nu s-a încadrat în limite în noiembrie și decembrie poate primi bani din urmă CITEȘTE ȘI DECIZIE Numărul casnicilor cu facturi compensate la energie și gaze va crește. Cine nu s-a încadrat în limite în noiembrie și decembrie poate primi bani din urmă

După cum a anunțat anterior Profit.ro, Guvernul pregătise actul prin care să declare ziua de vineri, 2 decembrie 2022, drept zi liberă.

Guvernul a adoptat acum, cu întârziere față de termenul legal,  actul prin care să declare ziua de vineri, 2 decembrie 2022, drept zi liberă, având în vedere că anul acesta 1 Decembrie va fi într-o zi de joi. Astfel, va exista o minivacanță de 4 zile incluzând sfârștiul de săptămână. 

Zilele libere legale în 2022 sunt:

* 1 și 2 ianuarie (prima și a doua zi de Anul Nou) - sâmbătă și duminică;

* 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) - luni;

* 22 aprilie (Vinerea Mare):

* 24 și 25 aprilie (Paștele ortodox) - duminică și luni;

* 1 mai (Ziua Muncii) - duminică;

* 1 iunie (Ziua Copilului) - miercuri:

* 12 și 13 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) - duminică și luni;

* 15 august (Adormirea Maicii Domnului) - luni;

* 30 noiembrie (Sfântul Andrei) - miercuri;

* 1 decembrie (Ziua Națională a României) - joi;

* 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) - duminică și luni.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, intră pe piața media. A devenit creditorul principal al Mediafax Group, administrat de Adrian Sârbu, cu ținta de a fi acționar principal CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, intră pe piața media. A devenit creditorul principal al Mediafax Group, administrat de Adrian Sârbu, cu ținta de a fi acționar principal

Conform legislației în domeniul muncii, persoanele care aparțin altor culte religioase legale decât cele creștine beneficiază de două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
zile
libere
2022
guvern
minivacanta
decembrie