VIDEO În America există un sat numit Romania, în care casele costă 1 dolar. Cum arată localitatea fantomă

VIDEO În America există un sat numit Romania, în care casele costă 1 dolar. Cum arată localitatea fantomă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

Puțini știu că în statul american Pennsylvania există un sat fantomă care se numește România. Aici casele sunt extrem de ieftine, iar puținii locuitori care au mai rămas nici măcar nu știu să arate pe hartă unde se află România.

Satul România din Statele Unite ale Americii se află la aproximativ trei ore și jumătate de Washington, într-o zonă izolată din Pennsylvania.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Disney a lansat un film cu Donald Duck, primul după 63 de ani CITEȘTE ȘI VIDEO Disney a lansat un film cu Donald Duck, primul după 63 de ani
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Am luat trenul din Chicago până în Washington D.C. 18 ore am călătorit, iar din capitală am închiriat o mașină și am condus până aici vreo trei ore și jumătate. Dar nu am găsit cazare în satul România, pentru că nu găsești așa ceva", spun vloggerii HaiHui în Doi.

Pe drum spre satul România, au trecut printr-o zonă rurală mai puțin cunoscută a Americii. 

"Toată experiența asta ne oferă o imagine a Americii rurale pe care doar în filme o vezi. În realitate, turiștii nu prea ajung aici. Ne apropiem de satul România. Mai avem 12 minute și deja am intrat pe un drum de țară. Peisajul e ca în România. Eu zic că suntem undeva între Cacica și Botoșana, din Bucovina, unde am crescut noi. Oricum, satul în sine este destul de izolat De aceea probabil că nici nu există asfalt și de aceea e bine să vii vara aici dacă vrei să-l vezi", relatează Știri Diaspora.

VIDEO Constructori români și bulgari avansează în tandem la Autostrada Moldovei. Încep să devieze un drum național CITEȘTE ȘI VIDEO Constructori români și bulgari avansează în tandem la Autostrada Moldovei. Încep să devieze un drum național

Odată intrați în sat, au descoperit multe case părăsite, dar și câteva recondiționate. 

În cele din urmă, au vorbit cu doi americani, care au recunoscut că nu știu nimic despre România, deși trăiesc într-un sat cu același nume.

FOTO Cel mai în vârstă student din România a absolvit cursurile de masterat CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai în vârstă student din România a absolvit cursurile de masterat

O casă a fost vândută aici cu 1 dolar. 

"Această casă a fost cumpărată cu 1 dolar de cei care locuiesc în momentul de față în ea. Dacă nu îți plătești taxele de proprietate vreo 3-4 ani de zile, statul îți scoate casa la vânzare. Oricine o poate cumpăra, chiar și cu suma modică de 1 dolar. Doar că o cumperi cu istoric, trebuie să plătești taxa de proprietate din spate și dacă cei care o dețineau, proprietarii anteriori, aveau credit la bancă, o cumperi cu tot cu acest credit. Aici în România se vând case cu 1 dolar, dacă proprietarii nu-s atenți și nu-și plătesc taxele la timp", este arătat.

VIDEO În America există un sat numit Romania, în care casele costă 1 dolar. Cum arată localitatea fantomă

Satul, la bază o așezare minieră, a fost înființat de un italian.

"În iunie 1875, un om de afaceri pe numele lui Philip Roman, se stabilește aici și deschide o mină. Odată cu el, au venit în jur de 100 de oameni să lucreze aici, printre care mulți italieni, așa cum am aflat de la rezidenții satului. Așadar, numele nu are nicio legătură cu România, ci provine de la numele primului locuitor al acestei așezări, și anume Philip Roman", explică vloggerița.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
case
sua
sat