Ministrul Muncii dezvăluie care e cea mai mare pensie din România. Peste un milion de români trăiesc cu pensia minimă

Ministrul Muncii dezvăluie care e cea mai mare pensie din România. Peste un milion de români trăiesc cu pensia minimă
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2023

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu susține că 1,2 milioane români trăiesc cu pensia minimă de 1.125 de lei lunar. La polul opus, cele mai mari pensii depășesc 90.000 de lei, așadar peste 18.000 de euro lunar. ”Sunt ale unor cotizanți din domeniul bancar”, susține ministrul Muncii. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ministrul Muncii a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, câți români încasează pensia minimă de 1.125 de lei lunar. ”1,2 milioane de români încasează pensia minimă în acest moment”, a răspuns Simona Bucura Oprescu, citată de News.ro.

În schimb, cea mai mare pensie din România atinge 94.000 de lei pe lună, deci 19.000 de euro. Și nu e singura pensie care atinge această valoare.

”Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe primele locuri sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanți la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reținut și virat contribuții sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii subliniază că foarte mulți români nu înțeleg cât de important e să aibă contribuțiile sociale plătite la bugetul de stat, deci să nu muncească ”la negru”.

”Din păcate, nu vorbim suficient despre cât de important este ca în toată perioada de activitate să fie achitate pentru tine contribuțiile sociale. Din păcate, sunt foarte mulți români care nu înțeleg cât de important este ca întreaga ta activitate să fie declarată, indiferent de domeniul în care lucrezi. Având munca declarată, vei avea apoi și ceea ce meriți de la statul român”, a conchis Simona Bucura Oprescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii
ministtrul muncii