Noua fabrică de electrocasnice Bosch în România, încă un pas înainte. Capitalizare de peste 34 milioane lei: Suntem în negocieri pentru achiziționarea unei proprietăți

Noua fabrică de electrocasnice Bosch în România, încă un pas înainte. Capitalizare de peste 34 milioane lei: Suntem în negocieri pentru achiziționarea unei proprietăți
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 21 mar 2018

După ce a înființat BSH Electrocasnice Manufacturing la finele anului trecut, grupul german Bosch a capitalizat societatea cu 34,4 milioane de lei, la 35 milioane de lei, prin aport în numerar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Prin această infuzie, Bosch mai face un pas către construcția unei fabrici de mașini de spălat în România, la Simeria (județul Hunedoara), așa cum a anunțat Guvernul în data de 19 decembrie 2017.

Investiția a fost estimată la 20 milioane de euro și va crea 2.000 - 2.500 de locuri de muncă.

​De ce este important: Bosch este unul dintre cei mai mari jucători pe piața bunurilor de larg consum. Grupul german a înregistrat vânzări de peste 73 miliarde de euro în 2016. 

Mai este interesant: Și producătorul de electrocasnice Arctic, deținut de grupul turcesc Arçelik, a anunțat, în martie 2017, că va investi 471 milioane lei (103,5 milioane euro) în construcția unei noi fabrici de mașini de spălat rufe în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița, proiect care va crea 480 de locuri de muncă în următorii șapte ani.

Tranzacție: Compania portugheză Coindu, furnizor de tapițerii pentru Audi, Volvo, BMW, Mercedes, Saab, a cumpărat o fabrică din Maramureș CITEȘTE ȘI Tranzacție: Compania portugheză Coindu, furnizor de tapițerii pentru Audi, Volvo, BMW, Mercedes, Saab, a cumpărat o fabrică din Maramureș

Contactați acum de Profit.ro, reprezentanții BSH au transmis că "BSH intenționează să-și extindă afacerea existentă în România, iar filiala română BSH se află în prezent în negocieri pentru achiziționarea unei proprietăți în România".

Grupul german Bosch, cu activitate în industria auto, tehnologia industrială și bunuri de larg consum, a anunțat că, pe piața din România, vânzările consolidate au ajuns la 1,5 miliarde de lei (332 milioane de euro), cu 22% mai mult față de cifra raportată în anul 2015.

În schimb, vânzările totale nete (care includ, printre altele, și livrările interne și cele către companiile afiliate) au crescut cu aproape 58%, la 2,7 miliarde de lei (592 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
investitie
capitalizare
simeria
electrocasnice
masini de spalat