Biden critică pentru conservatorism Curtea Supremă SUA la o strângere de fonduri strălucitoare în Los Angeles, cu Julia Roberts și Clooney, organizată în timpul summitului de pace pentru Ucraina

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2024

Președintele american Joe Biden a criticat Curtea Supremă a Statelor Unite pentru că ”nu funcționează bine”, la o strălucitoare strângere de fonduri organizată sâmbătă la Los Angeles la care au participat fostul președinte Barack Obama și celebrități de top de la Hollywood și la care a atras 28 de milioane de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Prezentatorul TV Jimmy Kimmel a început prin a prezenta un montaj video care a comparat performanțele ca președinte ale lui Biden cu cele ale predecesorului său și actualul conracandidat republican Donald Trump.

El a atras urale din partea publicului la Teatrul Peacock, din centrul orașului Los Angeles, unde celebritățile de la Hollywood George Clooney și Julia Roberts s-au numărat printre invitați.

Biden, un democrat care a denunțat frecvent decizii specifice ale Curții, dar a rezistat unui atac total asupra acesteia, a declarat sâmbătă că ”Curtea Supremă nu a fost niciodată la fel de izolată ca astăzi”.

Donald Trump si Joe Biden au agreat regulile primei dezbateri TV, pe 27 iunie CITEȘTE ȘI Donald Trump si Joe Biden au agreat regulile primei dezbateri TV, pe 27 iunie

”Adevărul este că nu a existat niciodată o instanță care să fie atât de depășită”, a spus Biden.

El a remarcat că judecătorul conservator Clarence Thomas a spus că instanța, care a anulat dreptul federal pentru avort, în vigoare timp de o jumătate de secol, ar trebui să reconsidere lucruri precum fertilizarea in vitro și contracepția.

Trump a nominalizat trei dintre cei șase conservatori care controlează tribunalul format din nouă membri. El și Biden se află într-o cursă strânsă de revanșă pentru alegerile din 5 noiembrie.

Dacă Trump va fi ales din nou, a spus Biden, ”probabil să aibă doi noi numiți la Curtea Supremă”.

”Ideea că, dacă va fi reales, va numi încă doi care arborează steaguri cu susul în jos... Cred că este una dintre cele mai înfricoșătoare părți”, a spus Biden.

El se referea la o controversă recentă care l-a implicat judecătorul Samuel Alito, care a permis ca steagurile asociate mișcării de inversare a pierderii lui Trump în 2020 în fața lui Biden – inclusiv un steag american răsturnat – să fie arborate în fața caselor sale din Virginia și New Jersey.

Parlamentarii democrați, invocând afișările drapelului, au spus că Alito ar trebui să se recuze dintr-un caz care implică pretenția lui Trump de imunitate prezidențială față de urmărirea penală pentru acuzațiile penale federale legate de eforturile sale de a anula rezultatele din 2020.

De când Biden a preluat mandatul, majoritatea conservatoare a curții a restricționat, de asemenea, acțiunile afirmative, drepturile homosexualilor, controlul armelor și reglementările de mediu. A blocat agenda președintelui privind imigrația, împrumuturile pentru studenți, mandatele de vaccinare și schimbările climatice.

Obama a spus că ”puterea Curții Supreme este determinată de alegeri. Ceea ce vedem acum este un produs secundar al anului 2016”, când a fost ales Trump.

” Sperăm că ne-am învățat lecția. Pentru că aceste alegeri contează, a continuat Obama”.

”CEA MAI MARE STRÂNGERE DE FONDURI A DEMOCRAȚILOR

Campania Biden a sperat ca evenimentul plin de staruri să demonstreze putere și elan, în ciuda cotelor scăzute de aprobare ale lui Biden și a îngrijorărilor cu privire la vârsta președintelui, care are 81 de ani.

”Aceasta va fi una dintre cele mai mari strângeri de fonduri pe care le-am avut”, a declarat Ajay Jain Bhutoria, vicepreședinte financiar la Comitetul Național Democrat.

O purtătoare de cuvânt a campaniei lui Biden a spus că ”28 de milioane de dolari se îndreaptă spre strângerea de fonduri a președintelui Biden în Los Angeles - și continuă. Aceasta este cea mai mare strângere de fonduri democrată din istorie”.

Campania Biden a depășit suma de 26 de milioane de dolari generată de o strângere de fonduri din luna martie în New York City, la care comediantul și prezentatorul TV Stephen Colbert i-a găzduit pe Biden, Obama și fostul președinte Bill Clinton.

Pachetul de bilete de top pentru evenimentul din LA costă 500.000 de dolari, au spus oficialii campaniei.

Între alte celebrități care au urcat pe scenă la evenimentul de sâmbătă s-au aflat Jack Black, Jason Bateman, Kathryn Hahn și Sheryl Lee Ralph.

În ultimele săptămâni, Mark Hamill, din Războiul Stelelor, și-a făcut apariția la un briefing al Casei Albe pentru a-l lauda pe președinte, Robert De Niro a apărut în Manhattan-ul de jos pentru o conferință de presă la comanda campaniei Biden, iar Steven Spielberg a ajutat campania Biden cu povestiri.

Actorul Michael Douglas a organizat o strângere de fonduri pentru președinte, iar artiștii Queen Latifah, Lenny Kravitz, Lizzo, James Taylor, Christina Aguilera și Barbra Streisand au cântat toți pentru a-l ajuta pe Biden să strângă bani.

Strângerea de fonduri din campania lui Biden din aprilie a fost sub cea a lui Trump pentru prima dată, după ce fostul președinte și-a intensificat operațiunea comună cu Comitetul Național Republican și a făcut titluri de presă cu sumele mari atrase.

Democrații și-au menținut în continuare un avantaj general în fața de Trump în privința fondurilor atrase, iar campania lui Biden continuă să aibă un cufăr de război considerabil mai mare.

Biden și Trump sunt la egalitate în sondajele naționale cu mai puțin de cinci luni înainte de alegeri, în timp ce Trump are avantaj în statele indecise care vor stabili alegerile, arată sondajele recente.

În chestiuni economice precum inflația, Trump are scoruri mai mari la alegători în general decât Biden. Democrații au contat de mult pe zona liberală Los Angeles ca o sursă bogată de sprijin financiar.

Republicanii îi condamnă adesea pe democrații din toată țara ca fiind finanțați de elitele de la Hollywood și liberalii din California.

Dar donatorii statului finanțează campanii prezidențiale de ambele părți ale culoarului. Biden și Trump au strâns amândoi în acest stat mai multe fonduri pentru campaniile de realegere decât oriunde altundeva, conform declarațiilor de strângere de fonduri depuse la Comisia Electorală Federală.

Biden a strâns în California 24 de milioane de dolari până la 30 aprilie, iar Trump 11,7 milioane de dolari, conform Comisiei Electorale Federale.

Președintele nu a putut găzdui strângeri de fonduri de la Hollywood în mare parte din 2023 din cauza grevelor din sector. Dar, de când au fost soluționate revendicările, Biden a fost titularul mai multor strângeri de fonduri în acest stat, inclusiv una în decembrie, unde biletele de top s-au apropiat de 1 milion de dolari

viewscnt
Afla mai multe despre
joe biden
curtea suprema sua
strangere fonduri
barack obama
julia roberts
george clooney