Dacian Cioloș merge duminică și luni în Germania, unde va va avea întâlniri cu lideri politici locali și cu șefii BMW

Dacian Cioloș merge duminică și luni în Germania, unde va va avea întâlniri cu lideri politici locali și cu șefii BMW
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2016

Premierul Dacian Cioloș merge, duminică și luni, în Germania, la Munchen, într-o vizită cu un caracter "în principal economic" și va avea întâlniri cu lideri politici bavarezi, dar și cu reprezentanți ai unor companii germane, printre care BMW, informează Guvernul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

"Deplasarea în Germania va avea un caracter în principal economic prin discuțiile pe care premierul român le va avea cu autoritățile de land și reprezentanți ai unor puternice companii germane atât din Bavaria, cât și din alte zone ale Germaniei", anunță Executivul, potrivit News.ro.

Programul vizitei prim-ministrului Dacian Cioloș include întrevederi cu reprezentanți ai Comitetului estic al economiei germane (Ost Ausschuss), participarea la o masă rotundă pe tematica IT&C pentru prezentarea potențialului României și o deplasare la sediul BMW AG pentru discuții cu membri ai board-ului companiei.

CFR Marfă și-a triplat pierderile în primul semestru, la peste 76 mil. lei. Compania dă vina pe CE Oltenia și Hunedoara CITEȘTE ȘI CFR Marfă și-a triplat pierderile în primul semestru, la peste 76 mil. lei. Compania dă vina pe CE Oltenia și Hunedoara

În plan politic, Dacian Cioloș va avea o întrevedere cu Horst Seehofer, premierul landului Bavaria și cu Barbara Stamm, președintele Parlamentului local.

"Convorbirile cu cei doi oficiali se vor concentra pe relațiile bilaterale româno-germane, aflate astăzi la un nivel excelent, impulsionate de un dialog politic intens, dar și de o componentă economică substanțială: Germania este primul partener comercial al României și al treilea investitor străin în România", transmite Guvernul.

În vizita de la Munchen, premierul Dacian Cioloș va prezenta oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitori, mai ales pentru dezvoltarea segmentului de cercetare si dezvoltare (R&D) și va milita pentru extinderea cooperării economice bilaterale de ansamblu.

Premierul Dacian Cioloș a declarat, în august, la RRA, că va avea săptămâna aceasta o vizită în Germania, în trei landuri, pe teme cu profil economic, el anunțând că și președintele Klaus Iohannis se va întâlni în perioada următoare cu cancelarul german Angela Merkel.

Este a doua vizită a lui Cioloș în Germania de la preluarea mandatului. Prima avut loc în luna mai, când s-a întâlnit cu reprezentanții conducerii companiei aeronautice germane Premium Aerotec, cu care a discutat despre planurile de dezvoltare a investițiilor pe care Premium Aerotec le are în vedere la fabrica de producție și asamblare de componente Airbus de la Ghimbav, județul Brașov.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian ciolos
bmw
germania