DECIZIE Puterea acordă angajaților ANI spor pentru ”risc și suprasolicitare neuropsihică” de până la 25% din salariu

DECIZIE Puterea acordă angajaților ANI spor pentru ”risc și suprasolicitare neuropsihică” de până la 25% din salariu
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2023

Personalul din cadrul Agenției Naționale de Integritate va primi un spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de până la 25% din salariul de bază, conform unui propuneri adoptate de Parlament, prin votul final al majorității deputaților PSD, PNL, UDMR și minorități naționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

După cum a relatat anterior Profit.ro, acordarea sporului a fost introdusă printr-un amendament formulat de deputatul Ionel Stancu, din grupul minorităților naționale (Asociația Macedonenilor din România), la un proiect legislativ care avea ca obiect de legiferare exclusiv salarizarea directorilor de extensii universitare, respectiv stabilirea nivelului de salarizare pentru directorul de extensie universitară la nivelul prevăzut de lege pentru directorul de departament.

Liderul deputaților PSD vrea să impună supravegherea video obligatorie a drumurilor forestiere CITEȘTE ȘI Liderul deputaților PSD vrea să impună supravegherea video obligatorie a drumurilor forestiere

Ca și în alte cazuri de majorări salariale adoptate de Parlament, amendamentul a fost propus de un deputat al minorităților și adoptat prin votul majorității, PSD-PNL-UDMR. 

Argumentul pentru introducerea acestui amendament, fără legătură cu scopul propunerii legislative, a fost ”pentru respectarea exigențelor impuse de normele de tehnică legislativă”.

Conform amendamentului, sporul nu se va în calcul la stabilirea limitei de sporuri prevăzute de lege.

Răsturnare de situație privind Complexul Cetate din Brașov: Finanțele propun ca monumentul istoric să revină Primăriei Brașov CITEȘTE ȘI Răsturnare de situație privind Complexul Cetate din Brașov: Finanțele propun ca monumentul istoric să revină Primăriei Brașov

În prezent, personalul din cadrul Agenției Naționale pentru Integritate care, prin natura muncii desfășurate, are acces la documente și informații clasificate, beneficiază de un spor de până la 15% din salariul de bază acordat pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate.

Totodată, în 2018 personalul Agenției Naționale pentru Integritate a beneficiat, ”pentru complexitatea muncii”, de o majorare a salariului de bază de 15%.

viewscnt
Afla mai multe despre
agenția națională de integritate
spor
risc
suprasolicitare
salariu
25%
parlament
coaliție
putere
nicușor dan