Guvernul promite cinci noi spitale regionale, finanțate din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, care este încă proiect

Guvernul promite cinci noi spitale regionale, finanțate din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, care este încă proiect
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 1 nov 2017

Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, lansarea procedurilor pentru construirea a cinci spitale regionale, în Timișoara, Târgu-Mureș, Constanța, Brăila-Galați și Brașov. Finanțarea lucrărilor va fi din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, care este încă în stadiu de proiect, dar Executivul ia în calcul și contractarea unor împrumuturi. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Conform Programului de guvernare, Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanțare fonduri europene, iar un număr de cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

Guvernul arată însă că analizează și contractarea unor împrumuturi în acest scop.

Statul îi ține pe medici la muncă, invocând lipsa de personal: vârsta de pensionare le-a fost majorată la 67 de ani CITEȘTE ȘI Statul îi ține pe medici la muncă, invocând lipsa de personal: vârsta de pensionare le-a fost majorată la 67 de ani

”Vor fi inițiate demersuri pentru identificarea soluțiilor de finanțare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în țintele anuale de deficit, și în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislației privind datoria publică”, arată Executivul. 

Guvernul va începe și consultările cu autoritățile administrației publice locale pentru identificarea terenurilor necesare celor cinci spitale.

Inteligența artificială poate depista cancerul la colon cu mare precizie CITEȘTE ȘI Inteligența artificială poate depista cancerul la colon cu mare precizie

Guvernul Cioloș a aprobat, la finele anului trecut, construcția a trei spitale regionale în Iași, Cluj-Napoca și Craiova, în baza uni acord semnat cu BEI.

Profit.ro a relatat că legea de înființarea a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, anunțat în premieră de Profit.ro, care va avea companii de 10 miliarde de euro în componență, nu are șanse să fie aprobată în acest an, în condițiile în care Finanțele așteaptă decizia Eurostat privind încadrarea Fondului în afara bugetului public.

viewscnt
Afla mai multe despre
spitale
regionale
guvern
constructie
fond
suveran
dezvoltare
fsdi