Marcel Boloș: Suntem în plin proces de pregătire a primei cereri de plată pe care România o poate pune până la sfârșitul lunii mai pentru PNRR

Marcel Boloș: Suntem în plin proces de pregătire a primei cereri de plată pe care România o poate pune până la sfârșitul lunii mai pentru PNRR
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2022

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că, până la finalul lunii mai, România trebuie să depună prima cerere de plată în PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Boloș a declarat, duminică, la Digi24, că luni vor fi transmise Comisiei Europene documentele necesare pentru cei 3 miliarde de euro, scrie News.ro.

"Suntem în plin proces de pregătire a primei cereri de plată pe care România o poate pune până la sfârșitul lunii mai. Avem o serie de condiționalități la care lucrăm. Toate ministerele de linie, coordonatorii de reformă au avut de încărcat în platforma specială care există la nivel național toate documentele necesare pentru a face dovada că am închis capitolele aferente anului 2021. În weekend ministerul lucrează la  verificarea documentelor depuse și în cursul zilei de luni suntem în măsură în care să transmitem în platforma Comisiei Europene aceste jaloane pe care le aveam de îndeplinit și apoi etapele procedurale pe care le aveam de parcurs, încât până marți, 31 mai, să putem să depunem cererea de plată cu o valoare de 3 miliarde de euro”, a explicat Boloș.

Întrebat dacă suntem în grafic cu PNRR-ul, Marcel Boloș a precizat că "suntem la început de drum”.

"Dacă ne referim la PNRR, este la început de drum. Suntem în situația în care operaționalizăm structurile care stau la baza implementării PNRR. Pe de altă parte, suntem în măsură să inițiem apelurile de proiecte care sunt aferente trimestrului II și apoi cum e firesc pe parcursul anului 2022 să fim în măsură să ne asigurăm că cele 58 de apeluri de proiecte pe care le gestionăm, cu o valoare de peste 13 miliarde de euro, să fie lansate în piață”, a mai declarat Boloș.

Ministrul a adăugat că a avut o întâlnire cu cei care se ocupă de capitolele de infrastructură din PNRR, deoarece acestea sunt mai complexe.

"Am avut întâlnire cu cei care se ocupă de capitolele de infrastructură pentru că acestea sunt cele mai complexe angajamente pe care le avem de îndeplinit încât să putem să avem o monitorizare specială pe aceste categorii de jaloane și să prevenim eventuale blocaje care pot să apară în implementarea PNRR. Aș putea să spun că este un început de drum pe care l-am preluat și pe care încercăm să îl punem pe picioare astfel încât PNRR să poată să ducă la îndeplinirea jaloanelor și țintelor asumate de România”, a declarat Marcel Boloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
pnrr
cerere plata
bani pnrr