Marcel Ciolacu dorește ca "prima linie" a PSD să facă parte din Guvern. Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Gabriela Firea, Vasile Dîncu, printre numele avansate

Marcel Ciolacu dorește ca "prima linie" a PSD să facă parte din Guvern. Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Gabriela Firea, Vasile Dîncu, printre numele avansate
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2021

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că membrii PSD vor ca cei "din prima linie" să facă parte din Guvern, el făcând referire la Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Vasile Dîncu, Gabriela Firea sau Alexandru Rafila. Ciolacu afirmă că o alianță între PSD și PNL este "o necesitate pentru noi, pentru români", dar e de părere că "sunt anumite lucruri care trebuie scoase din programul de guvernare al PNL-ului".

Liderul social-democrat a declarat, luni seară, că în discuții nu s-a făcut referire la eventuale propuneri pentru ministere, singurul nume adus în discuție fiind cel al profesorului Alexandru Rafila pentru portofoliul Sănătății. Ciolacu a susținut, în acest context, că "dacă nu venim cu un suflu nou, valul cinci ne va găsi la fel de nepregătiți precum valul patru", scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ciolacu a precizat însă că și el și membrii PSD vor ca "prima linie" a partidului să fie reprezentată într-un eventual Guvern alături de PNL și UDMR.

"Colegii cer ca prima linie a partidului, oamenii cu cea mai bună expertiză - și Mihai Tudose, și Sorin Grindeanu au fost prim miniștri, Rafila e un specialist, și domnul Dîncu a fost vicepremier, a condus Ministerul Dezvoltării, are o experiență și doamna Gabriela Firea, administrativă în primul rând - da, eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil. Ce mi-au cerut colegii - iarăși o premieră în Partidul Social Democrat - să nu facem niciun rabat la niciun minister, dacă vom negocia să nu mergem cu cineva care nu este pregătit pentru acel minister. Și așa va fi”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.

Întrebat dacă el va fi propunerea PSD pentru funcția de premier, Ciolacu a răspuns: "Mă bucur că sunt așa informațiile, cred că președintele României în momentul acesta a învățat lecția abuzului de putere și va aștepta întâi să se termine negocierile între partide și pe urmă va chema la consultări pentru desemnarea unui prim ministru”.

Liderul PSD a susținut că România este într-un "haos”, iar PSD trebuie să implice, fără a face calcule electorale.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

"Sunt anumite lucruri care trebuie scoase din programul de guvernare al PNL-ului, de exemplu privatizarea Trezoreriei - nu înțeleg de unde ne-a venit ideea asta, acolo vorbim de 200 de miliarde de euro, vânzarea Hidroelectrica. (...)  Nu am văzut un plan pe termen mediu de independență energetică a României, vom veni cu așa ceva, un plan care trebuie asumat de toate formațiunile politice, să ieșim din această spirală cu energia. (..) Este evident că vom avea o negociere până în martie și din martie încolo pe următorii trei ani”, a adăugat Ciolacu.

El consideră că România ar trebui să rediscute ideea cotei unice de impozitare începând de anul viitor, el arătând că ar susține impozitarea progresivă.

Liderul PSD a susținut că alianța cu PNL este "o necesitate pentru români”.

Ciolacu a afirmat că e nevoie de un "plan de țară”, asumat de toate partidele parlamentare, arătând că "altfel nu vom ieși din acest lanț de înjurături între toate partidele politice”. Ciolacu este de părere că acest plan de țară trebuie respectat indiferent de alternanța la guvernare.

"Românii să încapă din nou să aibe încredere în oamenii politici", a mai spus Ciolacu.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
mihai tudose
gabriela firea