Ministrul de Interne al Italiei apără frontiera maritimă a țării. Cheamă Olanda și UE să preia refugiații de pe nava unui ONG care navighează sub pavilion olandez

Ministrul de Interne al Italiei apără frontiera maritimă a țării. Cheamă Olanda și UE să preia refugiații de pe nava unui ONG care navighează sub pavilion olandez

Vremea când migranții ajungeau cu ușurință în porturile Italiei a trecut.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 iun 2019

După ce când era în opoziție a denunțat ONG-urile finanțate de miliardarul american George Soros de trafic ilegal de persoane și că aduc deliberat migranți, șeful celui mai important partid al Italiei, Matteo Salvini, acum în calitate de șef al Internelor ține în larg navele care aduc africani. I-a comunicat omologului său din Olanda să preia refugiații de pe una din nave, pentru că este sub pavilion olandez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Pe vârful valului de migranți din 2016, pe coastele Italiei au fost aduse zeci de mii de cetățeni ai unor țări din Africa, iar portalul de analize financiare și geopolitice Gefira menționa 15 vase aparținând unor organizații neguvernamentale ca organizând acest trafic de persoane. Atunci șeful formațiunii Lega Nord, Matteo Salvini, acuza slăbiciunea autorităților italiene și afirma că în spatele acestei aduceri de migranți se află miliardarul american George Soros, cel mai mare finanțator la nivel mondial al organizațiilor neomarxiste.

Între timp, Salvini a ajuns la putere și ca ministru de Interne și vicepremier are ocazia de a-și demonstra vigilența. Dacă înainte garda de coastă italiană mergea în larg și aducea la țărm migranți de pe ambarcațiuni care nu ar fi putut acosta niciodată, aparent în complicitate cu organizatorii traficului uman, în momentul de față frontiera maritimă a țări pare de trecut. Navele fac acum cale întoarsă și se întorc spre Malta sau coastele Libiei, în timp ce ruta slabă devine Spania.

Peste 750.000 de cetățeni UE, cu români printre primii, au depus cereri pentru a rămâne în Regatul Unit după Brexit CITEȘTE ȘI Peste 750.000 de cetățeni UE, cu români printre primii, au depus cereri pentru a rămâne în Regatul Unit după Brexit

Un episod se consumă chiar în aceste zile, când nava Sea-Watch 3, aparținând unui ONG german, care a ridicat 53 de migranți de pe o ambarcațiune pneumatică este ținută în larg, fără permisiune de a debarca într-unul din porturile italiene, deși are la bord femei însărcinate și chiar un bărbat bolnav.

Intransigent, Salvini, care a câștigat alegerile pe o platformă anti-migrație intitulată „Opriți invazia” („Stop Invasione”), îi cheamă pe reprezentanții Olandei, sub a cărei pavilion navighează Sea-Watch 3 și pe oficialii UE să rezolve problema și să preia rezolvarea crizei umanitare.

"I-am scris personal colegului meu olandez: sunt incredul, pentru că ei nu se interesează de nava aflată sub pavilionul lorși care se află pe mare deja de 11 zile", a notat într-un comunicat Matteo Salvini, liderul partidului Liga (extrema dreaptă) și vicepremier al guvernului italian, conform AFP, preluată de Agerpres.

"Vom considera guvernul olandez și UE, absentă și depărtată ca întotdeauna, responsabili de tot ce li s-ar putea întâmpla femeilor și bărbaților aflați la bordul Sea-Watch", a conchis Salvini, care le-a interzis navelor închiriate de ONG-uri ce salvează migranți să acosteze în porturi italiene.

Este o situație la polul opus față de acum 2 ani și jumătate când cei de la Gefira evidențiau în baza unei monitorizări pe portalul monitorizare prin intermediul marinetraffic.com că în intervalul 1 octombrie - 24 noiembrie 2016, un vârf al crizei refugiaților, într-un număr important de curse care au aduși peste 39.000 de migranți africani din Libia către Sicilia și sudul Peninsulei Italiei.

Conform investigației, cele 15 vase monitorizate, între care și nava Aquarius care a acostat acum, erau contractate de o serie de ONG-uri, respectiv MOAS, Medici fără Frontiere (Médicins Sans Frontiéres), Jugend Rettet, Salvați Copiii (Save The Children), Proactiva Open Arms, Sea-Watch, Sea-Eye și Life Boat. „Oricât de înalte ar fi intențiile acestor organizații, acțiunile lor sunt ilegale”, conchideau cei de la Gefira.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
olanda
ue
migratie
matteo salvini
george soros