Olanda își închide duminică ambasada din Teheran din cauza creșterii tensiunilor dintre Iran si Israel

Olanda își închide duminică ambasada din Teheran din cauza creșterii tensiunilor dintre Iran si Israel
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2024

Olanda își închide duminică ambasada de la Teheran ca măsură preventivă, a anunțat Ministerul de Externe olandez într-un comunicat dat publicității sâmbătă, invocând tensiunile în creștere dintre Iran și Israel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ministerul a adăugat că va decide duminică dacă ambasada Olandei de la Teheran va fi redeschisă luni, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Președintele american, Joe Biden, a afirmat vineri că se așteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acțiune împotriva Israelului și a lansat un apel Teheranului să nu atace, potrivit AFP.

"Nu vreau să dau informații confidențiale, dar mă aștept să fie în curând", a spus președintele american, care a răspuns și la o întrebare privind mesajul pe care dorește să-l transmită Teheranului: "Nu faceți asta!".

Comandantul armatei ucrainene: Situația de pe frontul de est s-a deteriorat considerabil. Ofensiva rușilor s-a intensificat CITEȘTE ȘI Comandantul armatei ucrainene: Situația de pe frontul de est s-a deteriorat considerabil. Ofensiva rușilor s-a intensificat

"Vom ajuta Israelul să se apere și Iranul va eșua", a mai afirmat liderul de la Casa Albă.

Iranul a promis că va riposta după un atac mortal pe 1 aprilie împotriva consulatului său din Damasc, operațiune pe care o atribuie Israelului.

viewscnt
Afla mai multe despre
olanda
ambasada teheran inchisa
conflict israel iran