Premierul Cioloș: Am apropiați care au oferit bani în spitale

Premierul Cioloș: Am apropiați care au oferit bani în spitale
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2016

Plicul pentru pentru medic rămâne o practică în spitalele din Româia, spune premierul Dacian Cioloș, arătând că are prieteni care au oferit bani în spitale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Declarațiile au fost făcute de premierul Dacian Cioloș într-o emisiune la Digi 24, care va fi difuzată duminică, transmite News.ro.

"Plicul în spitale poate să fie o formă de corupție, pentru că este un sistem de remunerare a medicilor, care scapă de sub control", a declarat premierul.

Întrebat dacă a dat vreodată unui medic un plic într-un spital din România, Cioloș a spus că nu a "avut ocazia", dar că are am apropiați care au făcut acest lucru.

De asemenea, întrebat ce le-a spus acestora, premierul a răspuns: "Atunci, ce să le spun... asta era practica”.

Ministru: Fiecare prim-ministru, cât de tâmpit sau de hoț ar fi, poate vrea investiții și să taie panglici, să îi rămână numele. Dacă ia și o șpârlă pe lângă, e și mai bine! CITEȘTE ȘI Ministru: Fiecare prim-ministru, cât de tâmpit sau de hoț ar fi, poate vrea investiții și să taie panglici, să îi rămână numele. Dacă ia și o șpârlă pe lângă, e și mai bine!

Managementul spitalelor din România lasă de dorit, exemplele prezentate de presă se înmulțesc pe zi ce trece și sunt foarte mulți manageri din spitalele de stat care trebuie să plece, a declarat, recent, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

”Știm că foarte mulți manageri care sunt acum în spitalele de stat trebuie să plece. Vrem ca managerii care ies de pe băncile unei școli de management sanitar să fie determinați să producă o schimbare.  Profesionalizarea managementului spitalelor trebuie să rămână o prioritate în anii care vin. Trebuie să avem un alt tip de mangeri în spitalele de stat și în cele private. Problemele pe care le întâmpinăm noi și care sunt publice se referă mai ales la spitalele de stat, iar exemplu de la Malaxa este emblematic. Ce facem noi este să trimitem corpul de control pentru a investiga probleme semnalate”, a spus Voiculescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian ciolos
vlad voiculescu
spitalul malaxa
spaga medici
spaga spitale
plic spaga medici
plic spaga spitale
plati informale sistemul medical