Premierul Ciucă "analizează" dacă va candida la șefia PNL și nu crede că Florin Cîțu ar trebui să plece din fruntea Senatului

Premierul Ciucă "analizează" dacă va candida la șefia PNL și nu crede că Florin Cîțu ar trebui să plece din fruntea Senatului

Foto: George Călin, INQUAM Photo

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, întrebat duminică la Parlament dacă își va depune candidatura pentru șefia PNL, că până în prezent nu a luat o decizie în acest sens și încă analizează această posibilitate. Spune că nu vede motiv ca fostul președinte al partidului, Florin Cîțu, care a demisionat ieri, să plece din funcția de președinte al Senatului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Atunci când voi lua o decizie în acest sens, o voi face. Eu până în acest moment nu am luat o decizie. Doar ce s-au finalizat lucrările Consiliului Național”, a afirmat Ciucă, chestionat dacă va candida pentru funcția de președinte al PNL. Chestionat dacă concret își va depune candidatura, Ciucă a răspuns scurt: „Analizez”.

După demisia lui Florin Cîțu de la șefia PNL, BPN a votat ca Gheorghe Flutur să o preia interimar până la Congresul extraordinar al partidului din 10 aprilie. 

Premierul a mai declarat că nu vede motiv pentru ca Florin Cîțu să plece de la șefia Senatului în perioada următoare, după ce acesta a demisionat, sâmbătă, din funcția de președinte al PNL. A adăugat că va discuta cu Dan Vîlceanu, care a anunțat că își va înainte demisia și din funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

Comisar UE: Nu va fi recesiune în Europa din cauza Ucrainei, dar creșterea economică va încetini CITEȘTE ȘI Comisar UE: Nu va fi recesiune în Europa din cauza Ucrainei, dar creșterea economică va încetini

„În acest moment, nediscutându-se alte demersuri și având în vedere tot ceea ce s-a petrecut la nivelul PNL, nu văd de ce ar trebui să plece de la șefia Senatului”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a adăugat că ar fi fost bine ca Florin Cîțu și Dan Vîlceanu să participe la lucrările de duminică ale BPN și cele ale Consiliului Național al PNL.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolae ciuca
florin citu
dan vilceanu. pnl