US Air Force au eliminat Boeing din competiția pentru dezvoltarea unui succesor al avionului E-4B Nightwatch

US Air Force au eliminat Boeing din competiția pentru dezvoltarea unui succesor al avionului E-4B Nightwatch
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2023

US Air Force au eliminat Boeing din competiția pentru a dezvolta un succesor al E-4B Nightwatch, a confirmat Boeing, zguduind lupta pentru construirea următoarei versiuni a modelului de aeronavă cunoscută sub numele de ”Avionul Apocalipsei” datorită capacității sale de a supraviețui unui război nuclear, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Decizia îl lasă pe contractorul privat de apărare Sierra Nevada Corp drept singura companie care luptă public pentru contractul Survivable Airborne Operations Center (SAOC) pentru a înlocui în cele din urmă o flotă care a fost folosită din anii 1970.

Pentru a combate stresul, fermierii britanici oferă sesiuni de îmbrățișări cu vacile lor CITEȘTE ȘI Pentru a combate stresul, fermierii britanici oferă sesiuni de îmbrățișări cu vacile lor

Air Force, care intenționează să atribuie un contract SAOC în 2024, a refuzat să comenteze dacă alte firme au depus oferte.

”Nu putem discuta despre o selecție activă a sursei, iar informațiile detaliate despre program sunt clasificate”, a spus un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene.

Două surse familiare cu situația au declarat că Boeing - producătorul actual al E-4B - și Forțele Aeriene nu au putut ajunge la un acord privind drepturile asupra datelor și termenii contractului, producătorul de avioane american refuzând să semneze orice acord cu preț fix care îl blochează în plata costurilor peste o limită convenită.

”Abordăm toate oportunitățile contractuale noi cu un plus de disciplină, pentru a ne asigura că ne putem îndeplini angajamentele și ne putem sprijini sănătatea pe termen lung a afacerii noastre, Rămânem încrezători că abordarea noastră SAOC este soluția cea mai cuprinzătoare, matură din punct de vedere tehnic și cu cel mai scăzut risc pentru client și Boeing”, a spus Boeing într-un comunicat.

ULTIMA ORĂ Cu cine va juca România la EURO 24 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cu cine va juca România la EURO 24

Divizia de apărare a Boeing a pierdut 1,3 miliarde de dolari în acest an din programele de dezvoltare cu preț fix, care includ Starliner de la NASA și următorul Air Force One.

A pierdut 16,3 miliarde de dolari din programele cu preț fix din 2014, potrivit unei analize Reuters a dosarelor de reglementare ale Boeing.

Liderii Boeing au încercat să le demonstreze investitorilor că compania caută condiții contractuale mai avantajoase în viitoarele contracte cu Pentagonul.

”Fiți siguri că nu am semnat niciun contract de dezvoltare cu preț fix și nici nu intenționăm să facem”, a declarat Brian West, directorul financiar al Boeing, în octombrie.

Gigantul chinez al e-comerțului cu haine Shein vrea să se listeze în SUA CITEȘTE ȘI Gigantul chinez al e-comerțului cu haine Shein vrea să se listeze în SUA

US Air Force intenționează să cheltuie 889 de milioane de dolari în anul fiscal 2024 pentru a continua dezvoltarea SOAC și 8,3 miliarde de dolari pentru program până în anul fiscal 2028, conform documentelor bugetare.

Deși este folosit în mod obișnuit pentru transportul secretarului american al apărării, E-4B este proiectat ca un post de comandă mobil, capabil să reziste la explozii nucleare și la efectele electromagnetice, permițând liderilor americani să livreze ordine armatei în cazul unei urgențe naționale.

Forțele Aeriene operează în prezent patru avioane E-4B, cu cel puțin unul în alertă tot timpul.

Flota de avioane Boeing 747-200 jumbo foarte modificate datează din anii 1970 și a devenit din ce în ce mai dificil și mai costisitor de întreținut, pe măsură ce piesele devin depășite. E-4B sar urma să ajungă la sfârșitul duratei de viață la începutul anilor 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing us air force
boeing e-48 nightwatch
boeing contract apărare sua