Rareș Bogdan: Când am intrat în politică, nu credeam că sunt atât de mulți cretini

Rareș Bogdan: Când am intrat în politică, nu credeam că sunt atât de mulți cretini
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2023

Europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL) a afirmat că a promis desființarea pensiilor speciale, în 30 de zile, convins fiind că se poate realiza ”o lege inteligentă”. Bogdan afirmă că a rămas ”ultimul optimist” și crede, totusiși, că această problemă poate fi rezolvată. În plus, Rareș Bogdan a precizat că Ministerul Muncii va prezenta, în 15 martie, noua Lege a pensiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Rareș Bogdan a declarat la Prima News, că a propus desființarea pensiilor speciale în 30 de zile, la intrarea sa în politică, fiind convins că liberalii vor veni cu o ”lege inteligentă”.

ANALIZĂ Rusia și-a pierdut „soft power”-ul și își vede vechii aliați sovietici îndepărtându-se CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Rusia și-a pierdut „soft power”-ul și își vede vechii aliați sovietici îndepărtându-se

”Când am intrat în politică, nu credeam că sunt atât de mulți cretini. Sunt foarte mulți și mulți care nu au nicio legătură cu interesul național al României. Eu când am intrat în politică am fost abolut convins că am influențat cât am putut de la pupitrul meu și am zis că trebuie să mă implic. Eu când am spus că vreau să desființez pensiile speciale și le-am spus colegilor că suntem obligați, ca în 30 de zile, să desființăm, am spus-o cu tot sufletul, fiind absolut convins că vor scrie o lege inteligentă, încât oricând ar veni doamna Renate Weber sau CCR, să nu poată anula această lege”, a declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul a adăugat că ministrul Muncii ar fi trebuit să prezinte noua lege a pensiilor în decembrie anul trecut.

”Îmi doresc foarte mult să văd proiectul cu care domnul Budăi trebuia să vină în decembrie. În data de 28 ianuarie 2020, la 56 de zile de la preluarea guvernării de către PNL, am reușit să trecem prin Parlament o lege de tăiere a pensiilor speciale. Ea a fost atacată de doamna Weber, a fost făcută sesizare la CCR, a venit Covidul. S-a dat răspuns la această lege, undeva prin mai, și a fost desființată practic. A fost declarată neconstituțională (...) Acum, Ministerul Muncii trebuie să vină cu o lege clară. Eu vreau să cred că se va face, am rămas ultimul optimist”, a precizat Rareș Bogdan.

De asemenea, Bogdan a adăugat că, în 15 martie, ministrul Budăi va prezenta noul proiect de lege a pensiilor.

”Speranța este la Ministerul Muncii, că va veni cu un nou proiect. Am înțeles că ni-l prezintă în 15, luna asta. Sunt cel mai dornic să văd acest proiect”, a subliniat Rareș Bogdan citat de News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rareș bogdan
politica
pensii speciale