ULTIMA ORĂ Ion Mihai Pacepa a decedat, infectat cu COVID

ULTIMA ORĂ Ion Mihai Pacepa a decedat, infectat cu COVID

Pacepa, în spatele lui Ceaușescu, Captură video

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 feb 2021

Ion Mihai Pacepa, fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe (spionaj) al României comuniste și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu, a decedat, la vârsta de 92 de ani, în SUA, unde ceruse azil politic în 1978.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Având diverse probleme de sănătate în ultimii ani, el se afla la acest moment în spital, la terapie intensivă, fiind infectat cu COVID-19, relatează publicația americană wnd.

5 cărți de citit recomandate pentru antreprenori CITEȘTE ȘI 5 cărți de citit recomandate pentru antreprenori

Informația este prezentată și de publicația The Epoch Times, cu ideea "COVID-19 a realizat ceea ce nu au putut să facă o recompensă de 2 milioane de dolari și două echipe de asasini plătite de România", cu referire la informațiile vehiculate conform cărora, după fuga în SUA, regimul comunist al lui Nicolae Ceaușescu ar fi pus un premiu de două milioane de dolari pe capul său, iar Securitatea ar fi oferit teroristului Ilici Ramirez Sanchez - Carlos Șacalul 1 milion de dolari pentru a-l omorî pe general în SUA. 

Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România CITEȘTE ȘI Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România

După ce a cerut azil politic în Statele Unite, Pacepa a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic. Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca "o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite", Pacepa obținând și cetățenia americană.

Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

Printre altele, în 1987, Pacepa a publicat Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief, prima carte occidentală care a dezvăluit viața de la curtea unui dictator comunist. Red Horizons a fost tradusă în românește ca: Orizonturi roșii: Cronicile unui spion comunist, republicată în 27 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
pacepa
ceausescu
covid