VIDEO Bătaie în Parlament între doi deputați, ambii foști miniștri. Florin Roman spune că Dan Vîlceanu l-a agresat. Momentul conflictului

VIDEO Bătaie în Parlament între doi deputați, ambii foști miniștri. Florin Roman spune că Dan Vîlceanu l-a agresat. Momentul conflictului
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Deputații Dan Vîlceanu și Florin Roman ar fi avut un conflict violent în Parlament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Florin Roman a declarat la Digi 24 despre altercația din plen că i-a făcut un reproș deputatului Dan Vîlceanu privind prezența acestuia în băncile care aparțin Partidului Național Liberal, în condițiile în care este deputat neafiliat.

ULTIMA ORĂ O fabrică din Botoșani, ce produce pentru Chicco, anunță intenția de concediere a peste 360 de salariați CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ O fabrică din Botoșani, ce produce pentru Chicco, anunță intenția de concediere a peste 360 de salariați

”I-am spus că încalcă Regulamentului și a izbucnit o altercație verbală, după care deputatul neafiliat a avut un comportament golănesc, practic, dacă vă uitați pe camere, sare peste bancă, mă prinde în zona gâtului, mă invită afară din plen la bătaie – vă citez din ce a spus domnul Vîlceanu. Pe parcurs, am încercat să îl liniștesc, să îi spun că se face de rușine, iar aici afară, sub această cameră, a încercat să mă muște, m-am ferit și în acel moment mi-a aplicat o lovitură cu genunchiul în zona nasului”, a povestit Florin Roman.

Liberalul mai spune că agresiunea a început în momentul în care Vîlceanu l-a împins în afara sălii.

Întrebat ce i-a reproșat Vîlceanu, Florin Roman a răspuns: ”Nu știu și nici nu mă interesează. Singurul lucru care mă interesează este că un deputat își permite să agreseze un alt deputat în Parlamentul României”.

Aeroportul București-Sud va deservi anual peste 11 milioane de pasageri. Daniel Băluță: Nordul orașului a devenit victima propriului succes CITEȘTE ȘI Aeroportul București-Sud va deservi anual peste 11 milioane de pasageri. Daniel Băluță: Nordul orașului a devenit victima propriului succes

Florin Roman a mai declarat că a cerut deja oficial conducerii Camerei să îi pună la dispoziție imaginile cu momentul agresiunii. ”Am rugat colegii să pregătească formularul pentru a-l depune la Biroul Permanent”, a spus Roman.

El a mai afirmat că legea îi permite să depună plângere penală împotriva unui ”deputat bătăuș și a unui golan”.

Vîlceanu a fost exclus din grupul PNL anul trecut, după ce a semnat sesizarea formulată de Forța Dreptei și USR la Curtea Constituțională pe proiectul de lege privind măsurile fiscale, pentru care Guvernul își asumase răspunderea în Parlament.

Camerele de supraveghere din Parlament au surprins bătaia dintre deputați.

Pe 18 august 2021, Dan Vîlceanu a fost învestit în funcția de ministru al Finanțelor, iar pe 8 septembrie 2021 a mai fost învestit și în funcția de ministrul al Transporturilor și Infrastructurii. în Guvernul Florin Cîțu.

Florin-Claudiu Roman a fost, între 25 noiembrie-15 decembrie 2021, ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării în Guvernul Nicolae Ciucă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
florin roman
dan vîlceanu