VIDEO Ciolacu, iritat de întrebările privind resturile de drone căzute în România: Haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții! Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni!

VIDEO Ciolacu, iritat de întrebările privind resturile de drone căzute în România: Haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții! Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni!
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2023

După ce inițial a fost ironic și a spus că drona căzută în Tulcea, în apropierea graniței cu Ucraina, era ”japoneză”, ulterior, la alte întrebări privind pericolul dronelor rusești pentru cetățeni, premierul Ciolacu a răbufnit și a arătat că România nu este atacată, iar populația trebuie liniștită, inclusiv prin sistemul Ro-Alert, pentru că altfel ”o luăm razna cu toții”. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Premierul Ciolacu a fost întrebat, în primul rând, dacă ”prima dronă căzută în România era americană” și a răspuns ironic ”japoneză”, precizând apoi că a fost vorba de o dronă rusească, fără explozibil, ale cărei resturi au ajuns pe teritoriul românesc.

TABEL Noi scumpiri. Benzina a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, iar motorina la maximul ultimelor 7 luni CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Benzina a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, iar motorina la maximul ultimelor 7 luni

În acest context, premierul a dat asigurări că a fost o întâmplare, a fost vorba de resturi din drone, care au trecut în România, iar autoritățile iau toate măsurile necesare pentru atenționarea populației, inclusiv prin sistemul Ro-Alert, dar a fost întrebat din nou dacă este timp suficient pentru populație să se protejeze.  

”Pentru ce să fie timp necesar?! Că nu ne atacă nimeni, oameni buni! Haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții! Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni! Au sărit niște rămășițe dintr-o dronă care a fost lovită de armata ucrainiană, n-a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze cetățenilor”, a răbufnit prim-ministrul Ciolacu, care a repetat că autoritățile vor lua toate măsurile necesare și urgente.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, că în cazul în care se confirmă că aceste elemente găsite pe teritoriul României provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
drona
rusia
ucraina. atac
populație