VIDEO Iohannis reclamă: Sunt unele zone unde nu s-a înțeles ce înseamnă intrarea României în Air Schengen. Voi avea o discuție foarte serioasă

VIDEO Iohannis reclamă: Sunt unele zone unde nu s-a înțeles ce înseamnă intrarea României în Air Schengen. Voi avea o discuție foarte serioasă

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Există zone în care "nu s-a înțeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în Air Schengen", transmite președintele Klaus Iohannis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Șeful statului a fost întrebat dacă are cunoștință despre o serie de disfuncționalități care au apărut în Air Schengen și despre controale efective pe aeroporturile din Paris și Viena la avioane cu pasageri care veneau din România.

Guvernul umblă la datoriile companiilor din industria de apărare, pentru a atrage investitori CITEȘTE ȘI Guvernul umblă la datoriile companiilor din industria de apărare, pentru a atrage investitori

"În ce privește Air Schengen, am auzit că sunt unele zone unde nu s-a înțeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în spațiul Air Schengen. Voi avea o discuție foarte serioasă cu ministerele care trebuie să se ocupe de aceste chestiuni și să găsim soluții rapide, sigur, pe cale diplomatică", a arătat șeful statului, citat de Agerpres.

Mai mulți europarlamentari români au reclamat că li s-au cerut documentele pe aeroport după intrarea României in Air Schengen.

Românii vor avea \ CITEȘTE ȘI Românii vor avea "Ziua de Curățenie Națională". Când va fi și ce va presupune

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a afirmat pe 8 aprilie că a ajuns la Viena cu avionul, unde a fost "supus în mod abuziv și discriminatoriu unui proces de verificare de către poliția lui Karner", deși România a intrat de mai bine de o săptămână în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene.

"Dacă Guvernul Nehammer nu încetează această formă de discriminare imediat, voi cere viitoarei Comisii Europene, dacă va dori votul meu, să acționeze la CJUE acest abuz de putere", a spus Tomac, solicitându-i președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, "să oprească imediat această formă de discriminare absurdă".

Gheorghe Tinca, fost ministru al Apărării, a încetat din viață CITEȘTE ȘI Gheorghe Tinca, fost ministru al Apărării, a încetat din viață

Și europarlamentarul Vlad Gheorghe a afirmat că românii sunt controlați în continuare pe aeroporturile Europei.

"Discriminarea continuă, chiar dacă România este în Schengen. Voi transmite plângeri oficiale Comisiei Europene și aeroporturilor din statele membre unde românilor încă li se controlează pașapoartele, deși din 31 martie țara noastră este parte din spațiul unic de circulație european pe cale aeriană și maritimă. Este un abuz clar din partea autorităților naționale respective, nu se poate să fie controale prin sondaj fix la avioanele românești, iar control prin sondaj nu înseamnă că verifici toate documentele pentru fiecare dintre cei care călătoresc dinspre România", a spus acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
iohannis
schengen