Xi Jinping, prima ieșire din China continentală de la izbucnirea pandemiei: va merge la Hong Kong pentru a marca 25 de ani de la retrocedarea fostei colonii britanice

Xi Jinping, prima ieșire din China continentală de la izbucnirea pandemiei: va merge la Hong Kong pentru a marca 25 de ani de la retrocedarea fostei colonii britanice
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2022

Președintele chinez Xi Jinping urmează să viziteze Hong Kongul - la 1 iulie -, pentru a sărbători 25 de ani de la retrocedarea acestui oraș Chinei de către Regatul Unit, anunță sâmbătă agenția ofcială chineză de presă China Nouă, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Xi Jinping va asista la 1 iulie și la intrarea în funcție a noii administrații a Hong Kongului, potrivit Chinei Noi, în cadrul unei vizite care marchează prima sa ieșire din China continentală de la izbucnirea pandemiei covid-19.

”Președintele Xi Jinping va asista la o reuniune care sărbătorește 25 de ani de întoarcerea Hong Kongului la patria mamă”, scrie China Nouă.

Prețul gazelor în Germania s-ar putea tripla, afirmă experții CITEȘTE ȘI Prețul gazelor în Germania s-ar putea tripla, afirmă experții

”Domnul Xi, secretarul general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC, unic) și președintele Comisiei Militare Centrale, va asista de asemenea la ceremonia intrării în funcție a celui de-al șaselea Guvern al Regiunii administrative Speciale Hong Kong”, precizează agenția.

Președinții chinezi participă, de obicei, la preluara funcției de către noii șefi ai Executivului acestei regiuni semni-autonome.

Însă vizita lui Xi Jinping la instalarea lui John Lee era incertă din cauza epidemiei covid-19.

Hong Kongul, care aplică o politică sanitară mai puțin strictă decât China continentală, înregistrează în prezent aproape 1.000 de cazuri de covid-19 pe zi, la cei 7,4 milioane de locuitori ai orațului.

Xi Jinping a vizitat ultima oară fosta colonie britanică în 2017, când a asistat la depunerea jurământului de către șefa în exercițiu a Exeutivului din Hong Kong, Carrie lam

viewscnt
Afla mai multe despre
xi jinping
hong kong