Rartel semnează cu TVR și va încasa 16 milioane euro

Rartel semnează cu TVR și va încasa 16 milioane euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 4 dec 2019

Rartel, o subsidiară a Telespazio Italia, a câștigat licitația pentru distribuția prin satelit a programelor Societății Române de Televiziune (SRTV) și va încasa aproximativ 16 milioane de euro pentru o perioadă de 5 ani. Contractul a fost estimat la estimat la 24 milioane de euro, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Contractul stipulează emisia prin satelit a tuturor canalelor de înaltă definiție ale TVR pe teritoriul României și a canalului TVR International în întreaga Europă, prin platformele TV digitale DTH (direct la domiciliu) ale Telespazio pe satelitul Eutelsat HotBird, controlate de Centrul Spațial de la Fucino și monitorizate de Centrul Spațial Lario. Telespazio va distribui de asemenea semnalul TVR International în America de Nord prin satelitul Galaxy 19 și, în Australia și Noua Zeelandă, prin satelitul Optus D2. Transmisia canalelor Societății Române de Televiziune se adaugă altor televiziuni publice difuzate prin satelit de către Telespazio, printre care RAI, Al Jazeera, Telewizja Polska din Polonia și RLK Sat din Cipru.

Înțelegere RCS&RDS - AKTA pentru servicii către clienți rezidențiali și infrastructură CITEȘTE ȘI Înțelegere RCS&RDS - AKTA pentru servicii către clienți rezidențiali și infrastructură

La licitație s-a înscris cu ofertă și Globecast France SAS.

Anterior, serviciile de distribuție prin satelit sunt furnizate de Rartel, contract încheiat în septembrie 2014 pentru suma de 46,7 milioane de lei, fără TVA, pentru 4 ani. Licitația a fost estimată la 67,7 milioane de lei, fără TVA.

Retailerul online elefant.ro are un nou director financiar CITEȘTE ȘI Retailerul online elefant.ro are un nou director financiar

Rartel a depus oferta în asociere cu Societatea Națională de Radiodifuziune (SNR), iar terț susținător a fost Telespazio SpA (Italia).

La procedura din 2014 au mai depus oferte Globecast France SAS și Adisam Telecom.

În 2018, potrivit www.termene.ro, afacerile Rartel au atins 35,7 milioane de lei, de la 26,1 milioane de lei în anul precedent, iar profitul net a urcat de la 1,6 milioane de lei la 5 milioane de lei.

Telespazio este un joint venture între Leonardo - 67% și Thales - 33%.

viewscnt
Afla mai multe despre
srtv
televiziune
satelit
distributie
licitatie
rartel