Covid-19 a scăzut speranța de viață cu aproape doi ani

Covid-19 a scăzut speranța de viață cu aproape doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2024

Pandemia covid-19 a scăzut speranța de viață - în lume - cu aproape doi ani în perioada 2019-2021, dezvăluie Organizația Mondială a Sănătății (OMS), aneantizând zece ani de progrese, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Din 2019 și până în 2021, speranța de viață a scăzut cu 1,8 ani, la 71,4 ani, nivelul său din 2012, arată OMS într-un raport anual privind statistici sanitare mondiale, scrie News.ro.

DECIZIE Salariul minim crește din nou, din iulie CITEȘTE ȘI DECIZIE Salariul minim crește din nou, din iulie

”Asta înseamnă că este cu adevărat necesar (...) să veghem la menținerea unui mediu stabil, pentru ca toate populațiile, indiferent unde se află, să poată prospera”, a subliniat într-o conferință de presă subdirectoarea generală a OMS, dr. Samira Asma.

Totodată, speranța de viață a unei persoane sănătoase a scăzut cu 1,5 ani, la 61,9 ani în 2021, nivelul din 2012.

”În doar doi ani, pandemia covid-19 a șters un deceniu de progrese în domeniul speranței de viață”, a subliniat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”De aceea, noul acord privind pandemiile”, pe care statele membre OMS îl negociază, ”este atât de important”, a subliniat el.

Un astfel de tratat poate servi, potrivit directorului OMS, ”nu doar unei consolidări a securității sanitare mondiale, ci și protejării investițiilor pe termen lung în domeniul sănătății și promovării echității în interiorul țărilor și între ele”.

Deutsche Bahn a ales companiile care concurează pentru achiziționarea diviziei sale de logistică CITEȘTE ȘI Deutsche Bahn a ales companiile care concurează pentru achiziționarea diviziei sale de logistică

Speranța de viață nu a scăzut în același fel peste tot în lume în timpul pandemiei covid-19, care s-a soldat cu milioane de morți.

OMS precizează într-un comunicat că regiunile Americilor și Asiei de Sud-Est au fost cel mai greu afectate, unde speranța de viață a scăzut cu aproximativ trei ani, iar speranța de viață a persoanelor sănătoase cu 2,5 ani în perioada 2019-2021.

În schimb, regiunea Pacificului de Est a fost mai puțin afectată, iar speranța de viață a scăzut cu 0,1 ani și cu 0,2 ani în cazul persoanelor sănătoase, în aceeași perioadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
oms