Florian Coldea, fost prim-adjunct al șefului SRI, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență, au precizat surse judiciare.
Pe 15 iulie 2024, procurorii Direcției Naționale Anticorupție anunțau că au extins urmărirea penală pe numele a doi foști militari și un avocat din cadrul Baroului București, pentru infracțiuni de trafic de influență, scrie Agerpres.

DNA spunea că s-a dispus extinderea urmăririi penale față de patru persoane - doi foști militari, în prezent asociați în cadrul unor societăți, un avocat din cadrul Baroului București și o persoană fără calitate specială -, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență (față de trei persoane) și constituire a unui grup infracțional organizat.
Procurorii anticorupție nu menționau numele inculpaților, dar, potrivit unor surse judiciare, era vorba despre generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, avocatul Doru Trăilă, iar a patra persoană pusă sub acuzare era Dan Tocaci, un apropiat al celor trei.
Potrivit DNA, în cursul anului 2023, cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București ar fi pretins de la un ales local (martor în cauză) suma de 600.000 de euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că au influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia să pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat.

Aceleași surse au precizat că martorul la care se face referire ar fi primarul orașului Rovinari, Robert Filip.
'În contextul menționat, martorul, prin intermediul unei rude, ar fi remis celor trei inculpați o plată parțială din folosul pretins, respectiv suma de aproximativ 234.000 de euro. În același timp, inculpații ar fi folosit o societate de avocatură pentru a transfera sumele de bani provenite de la potențialii beneficiari ai presupusului trafic de influență către societățile de consultanță pe care le controlează, creând aparența de legalitate a acestui circuit financiar, prin încheierea unor contracte de asistență juridică, respectiv contracte de consultanță', menționau anchetatorii.