Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2019

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Magistrații Tribunalului București mai arată că, în baza art 39 alin 1 lit. b cod penal, inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an si 4 luni.

"În final, inculpatul execută pedeapsa de 4 ani și 4 luni inchisoare si 3 ani interdictia drepturilor prev. de art 66 alin 1 lit. a b k cod penal. În  baza prev. art 65 cod penal interzice inculpatului drepturile prev. de art 66 alin 1 lit. a b k  cod penal executabila de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare la momentul când pedeapsa principala a fost considerata ca fiind executată", mai scrie în decizia instanței, arată news.ro.

VIDEO Imn special cu ocazia vizitei Papei Francisc în România CITEȘTE ȘI VIDEO Imn special cu ocazia vizitei Papei Francisc în România

Anterior, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat. Alături de Oprescu au mai fost trimise în judecată mai multe persoane: fostul său șofer Cristian Stanca, zis Grenadă, directori din primărie și alți complici.

"Caracatița" lui Sorin Oprescu ar fi primit comisioane de 10,5 milioane de lei, în perioada 2013 - 2015, pentru a acorda lucrări către firmele oamenilor de afaceri denunțători, notează DNA, bani care au fost împărțiți între membrii rețelei.

Rețeaua a fost monitorizată din luna martie, pentru ca, la începutul lunii septembrie, Sorin Oprescu să fie prins după ce ar fi primit o tranșă de 25.000 de euro din suma de 60.000 de euro care urma să îi parvină de pe urma unui contract încheiat cu încălcarea legii.

Procurorii DNA au descoperit în casele lui Sorin Oprescu 102.000 de lei și 9.500 de euro, bani care au fost sechestrați în vederea confiscării, la fel ca și mai multe proprietăți ale acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin oprescu
spalare de bani