Kovesi angajează director de comunicare la Parchetul European. Cât este salariul. E nevoie de certificat ORNISS

Kovesi angajează director de comunicare la Parchetul European. Cât este salariul. E nevoie de certificat ORNISS
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 1 dec 2019

Parchetul European (European Public Prosecutor’s Office - EPPO) condus de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a scos la concurs postul de director de comunicare al instituției, termenul limită de depunere a candidaturilor fiind 5 ianuarie 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Câștigătorul va fi angajat cu contract de muncă pe perioadă determinată, de 3 ani, cu posibilitate de prelungire.

"Candidatul/deținătorul jobului trebuie fie să dețină o certificare valabilă a autorizării de securitate la nivelul „UE Secret” (acces la informații și materiale a căror divulgare neautorizată poate aduce prejudicii grave intereselor esențiale ale Uniunii Europene sau ale unuia sau mai multor state membre – n.r.), fie să fie dispus să parcurgă procedura de verificare de securitate la nivel național", se arată în anunțul EPPO.

Rusia testează o rachetă hipersonică, „arma ideală”, în zona arctică CITEȘTE ȘI Rusia testează o rachetă hipersonică, „arma ideală”, în zona arctică

Autorizarea de securitate reprezintă decizia administrativă emisă după finalizarea unei investigații de securitate efectuate de către autoritatea națională de securitate competentă, în conformitate cu actele cu putere de lege și normele naționale aplicabile în materie de securitate, prin care se atestă că persoanei respective i se poate permite accesul la informații clasificate până la un nivel specificat. La noi, este vorba despre așa-numitul "certificat ORNISS" (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat), denumirea sub care autorizarea respectivă este cunoscută în România.

Candidații trebuie să aibă minimum 8 ani de experiență în poziții cu sarcini relevante pentru jobul de director de comunicare al EPPO. Sunt în avantaj candidații care au fost manageri de comunicare, ofițeri de presă sau purtători de cuvânt în instituții din sistemul judiciar și din cel de ordine publică și impunere a aplicării legii, se precizează în anunț.

Salariul de bază este de 7.845 sau 8.175 euro pe lună, în funcție de vechimea în muncă a celui care va câștiga concursul.

Liceeni și pensionari din Hong Kong și-au alăturat forțele pentru un nou miting pro-democrație CITEȘTE ȘI Liceeni și pensionari din Hong Kong și-au alăturat forțele pentru un nou miting pro-democrație

Potrivit proiectului de buget general al Uniunii Europene, EPPO va beneficia anul viitor de o alocare în sumă totală de 8,37 milioane euro.

"Alocarea pentru 2020 este destinată în principal acoperirii costurilor EPPO cu recrutarea și personalul, cu construcții, infrastructură și tehnologia informației, a costurilor operaționale legate de dezvoltarea și inițializarea sistemului EPPO de management al dosarelor și de punerea la punct a platformei IT de schimb de informații între biroul central al EPPO, procurorii europeni delegați și celelalte autorități judiciare și de aplicare a legii din statele membre, care constituie un element cheie al înființării și bunei funcționări a EPPO", se arată în proiectul de buget al UE pe 2020.

Potrivit presei din Luxemburg, una dintre primele probleme cu care se va confrunta Kovesi la  conducerea Parchetului European este că va avea la dispoziție un număr de personal semnificativ mai mic decât se preconiza inițial. Astfel, pe lângă  cei 22 de procurori delegați care vor reprezenta fiecare dintre statele membre UE participante la EPPO, se avea în vedere ca Parchetul European să angajeze permanent 118 persoane, cărora urmau să li se alăture, prin delegare, 90 de angajați ai Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF). În cele din urmă, însă, Consiliul și Parlamentul European au decis recent ca EPPO să dispună de un personal total (pe lângă procurori) de numai 117 persoane, în această cifră intrând și un număr neprecizat de delegări de la OLAF. Asta pentru că cea mai mare parte a personalului OLAF care ar fi urmat să fie transferat la EPPO a refuzat să se mute de la Bruxelles la Luxemburg, din cauza costului vieții semnificativ mai mare din Ducat, determinat mai ales de chiriile extrem de scumpe de acolo.

viewscnt
Afla mai multe despre
eppo
parchetul european
kovesi procuror sef european
director comunicare eppo