Locuitorii din zona de nord a Capitalei, dar și cei din sectorul 6 reclamă că aerul este irespirabil. Explicațiile ministerului Mediului

Locuitorii din zona de nord a Capitalei, dar și cei din sectorul 6 reclamă că aerul este irespirabil. Explicațiile ministerului Mediului
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2020

UPDATE Locuitorii din zona de nord a Capitalei reclamă miercuri dimineață că aerul este irespirabil. Probleme cu calitatea aerului sunt și în sectorul 6. În ambele zone se simte, potrivit relatărilor, un puternic miros de cauciuc sau de plastic ars. Ministrul Mediului Costel Alexe a precizat că este vorba despre un incendiu de vegetație pe o suprafață semnificativă de 30.000 mp, în zona Periș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Ca urmare a unui incendiu pe o suprafață semnificativă de 30.000 mp, de vegetație în zona Periș, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific și fumul înecăcios, resimțit de către locuitorii din vecinătate. Echipele Gărzii de Mediu și APM sunt pe teren, în nordul Capitalei, pentru a gestiona situația și a evalua impactul incendiilor de vegetație din zona Periș-Corbeanca-Buftea-Otopeni”, anunță pe contul său de Facebook ministrul Mediului Costel Alexe.

OMV Petrom: Vânzările de carburanți au scăzut abrupt cu peste 30% în urma carantinei impuse de autorități CITEȘTE ȘI OMV Petrom: Vânzările de carburanți au scăzut abrupt cu peste 30% în urma carantinei impuse de autorități

Totodată, a fost solicitată intervenția ISU pentru a elimina toate focarele active și mocnite și a preveni extinderea lor.

”Pe fondul creșterii incendiilor de vegetație din ultima perioadă, fac apel către populație să conștientizeze că aceste acțiuni, dincolo de disconfortul olfactiv, pot pune în pericol vieți omenești, bunuri materiale și mediul înconjurător, situații care pot genera adevărate tragedii”, a scris ministrul.

STIRE INIȚIALĂ Locuitorii din zona de nord a Capitalei reclamă miercuri dimineață că aerul este irespirabil. Probleme cu calitatea aerului sunt și în sectorul 6. În ambele zone se simte, potrivit relatărilor, un puternic miros de cauciuc sau de plastic ars.

”Afară este un iad de gudroane arse”, ”Tocmai m-am trezit brusc in miros de cauciuc ars”, anunță pe Facebook locuitorii din zonă.

De asemenea, pe site-ul Gărzii de Mediu, sunt zeci de reclamații referitoare la poluarea aerului, atât de la persoane din zona de nord a Capitalei și din județul Ilfov, dar și de la cei care locuiesc în sectorul 6, precum și în sectorul 4, scrie News.ro.

Costuri și dificultăți în obținerea semnăturii electronice, obligatorie pentru firmele care vor facilități, dar și pentru digitalizarea plăților în criza coronavirus CITEȘTE ȘI Costuri și dificultăți în obținerea semnăturii electronice, obligatorie pentru firmele care vor facilități, dar și pentru digitalizarea plăților în criza coronavirus

”Buna dimineața, am deschis să aerisesc casa acum 5 minute. Nu poti respira deloc”, scrie un bărbat din zona Odăi.

”Locuiesc pe Bd. Iuliu Maniu nr 18 si in aceasta dimineata m-am trezit din somn din cauza mirosului pregnant de ars, crezand ca am o problema in apartament sau bloc, dar mirosul venea de afară”, afirmă un altul

”Locuiesc în Corbeanca. De câteva zile dimineața la orele 6-8 aerul este respirabil aici. Este un fum toxic (miros de ars deșeuri) care intra pana in case”,  ”Miroase puternic a fum in Baneasa Sisesti.Fumul este atât de puternic încât a intrat si in casa desi geamurile sunt închise.Faceti ceva!”, ”Va informez cu privire la un miros foarte puternic de plastic ars pe care l-am sesizat incepand cu ora 7am in aceasta dimineata – zona Regie sector 6”, ”Buna dimineata, in dimineata zilei de 08.04.2020 aerul este irespirabil in zona bulevardului Al. Obregia din cartierul Berceni din sectorul 4, Bucuresti. Mirosul puternic de deseuri arse, in special de plastic”, ”Nu cred ca sunt prima care ridica sesizare referitoare la mirosul insuportabil de fum din aceasta dimineața in aproape tot Bucureștiul”, sunt mesajele postate pe site-ul Gărzii de Mediu București.

În urmă cu o zi, ca urmare a sesizărilor celor care locuiesc în zona comunelor Mogoșoaia, Corbeanca, Periș cu privire la poluarea aerului, comisari ai Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Județean Ilfov au făcut verificări, stabilind că poluarea a fost produsă de un incendiu de vegetație spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafața de aprox 30.000 mp, pe teren aflându-se batalurile fostei ferme de porci.
Și în luna martie au fost probleme grave cu poluarea în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
poluare
sector 6
ilfov