Manager: Turcii cu bani încep să cumpere locuințe în România, speriați de situația din Turcia

Manager: Turcii cu bani încep să cumpere locuințe în România, speriați de situația din Turcia
scris 8 ian 2017

Mai mulți oameni de afaceri turci, dar și cetățeni cu disponibilități financiare s-au arătat interesați, în ultimele șase luni, să cumpere locuințe în România, speriați de situația din Turcia, a declarat, pentru News.ro, Gulen Hashmi, directorul general al hotelului Tempo din București, deținut de grupul turc Izmir Turizm Inșaat ve Ticaret.

Grupul turc va deschide în România în acest an un outlet cu haine de firmă la Snagov, iar anul viitor va finaliza la Otopeni 20 de vile rezidențiale, investiții ce se ridică în total la 4,5 milioane euro.

”Din experiența mea personală, vedem o creștere a cererii privind cumpărarea de apartamente în România. În ultimele șase luni, cetățeni turci ne-au adresat întrebări, sunt interesați să cumpere locuințe în special în București, în zone rezidențiale”, a afirnat Gulen Hashmi, pentru News.ro.

Turcii primesc nunți gratuite, pietre funerare sau o masă caldă dacă își schimbă dolarii în lire turcești CITEȘTE ȘI Turcii primesc nunți gratuite, pietre funerare sau o masă caldă dacă își schimbă dolarii în lire turcești

Managerul estimează că, dacă situația tensionată din Turcia va continua, cererea de locuințe în România din partea cetățenilor turci va crește.

Turcia este afec tată pe de o parte de un val de atentate teroriste - revendicate în special de Statul Islamic, organizație teroristă ce controlează părți din Siria și Irak -, iar pe de altă parte de o politică represivă a regimului președintelui Erdogan, după tentativa eșuată de lovitură de stat din vara anului trecut.

Deocamdată, mulți turci vor să cumpere, chiar dacă încă nu vor să se mute.

"Vor să facă o investiție într-o țară pe care ei o consideră sigură. Și se îndreaptă către România, este o țară sigură. Suntem cu toții afectați (de ceea ce se întâmplă în Turcia, n.r.)”, a spus managerul turc.

Grupul Izmir Turizm Inșaat ve Ticaret mai are cinci hoteluri Tempo în Istanbul și unul în Izmir.

Întrebată dacă grupul are în plan construcția altor hoteluri în România, Gulen Hashmi a spus că decizia va fi luată după finalizarea investițiilor începute în sectorul imobiliar.

Erdogan: Nu vrem UE cu orice preț. De ce nu ar fi Turcia în Shanghai Five? Ar putea acționa cu o mai mare relaxare CITEȘTE ȘI Erdogan: Nu vrem UE cu orice preț. De ce nu ar fi Turcia în Shanghai Five? Ar putea acționa cu o mai mare relaxare

Hotelul Tempo a fost inaugurat în anul 2004, iar 70% dintre angajați lucrează aici încă de la deschidere.

Cele 20 de vile rezidențiale se află foarte aproape de Aeroportul Otopeni și sunt realizate de firma Airport Plaza, care a construit în Otopeni, tot aproape de aeroport, și o clădire de birouri, unde investiția s-a ridicat la 1,8 milioane euro.

Aceeași firmă a construit în Otopeni patru blocuri cu 134 de apartamente, proiect de 3,2 milioane euro. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turci
case
turcia
ankara