Mijloace de transport în comun din București blocate pe unele artere din cauza zăpezii

Mijloace de transport în comun din București blocate pe unele artere din cauza zăpezii

SursaȘ News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2024

”Din cauza dâmburilor de zăpadă formate pe mai multe artere ale Capitalei, vehiculele STB înregistrează blocîri si stationari. Au fost dirijate mijloace de interventie pentru reluarea circulatiei in cel mai scurt timp”, a transmis, sâmbătă, STB, într-un mesaj pe rețeaua de socializare X, fostă Twitter.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Serviciul de transport public funcționează în parametrii normali și se circulă în condiții de iarnă. În cursul dimineții, din cauza condițiilor meteo au fost înregistrate câteva evenimente, punctual, la care s-a intervenit operativ iar în prezent circulația este reluată”, a transmis STB, într-un comunicat de presă.

Societatea exemplifică situațiile cu care s-au confruntat mijloacele de transport în comun:

- ora 07.20 - tramvai care circula pe linia 36 (la int Sos. Pantelimon/ Bd. Ferdinand, sens Platf. Ind. Pipera,) a deraiat cu boghiul I. S-au dirijat mijloacele de interventie iar circulația a fost reluată la ora 8.40

- ⁠din cauza condițiilor meteo nefavorabile, de la ora 5.50 autobuzele liniilor STB nu mai circula pe calea de rulare a tramvaielor; acestea circula pe carosabil si efectueaza statii la bordura.

- ⁠ora 8.30 - se intervine operativ pe toate liniile de tramvai cu pluguri. Din cauza damburilor de zapada formate in zona intersectiilor, pe cateva artere ale capitalei s-au inregistrat blocari temporare (Ex: Pantelimon, Cobălcescu și Gh. Duca) și stationari ale vagoanelor in urma actionarii salvarilor Au fost dirijate mijloace de innterventie ale STB și ale comandamentului de iarnă al municipiului București. Plugurile portperie actioneaza in acest moment.

”În prezent nu există blocaje. Se intervine operativ la fiecare situație semnalata. Echipele de intervenție ale STB sunt în teren și intervin operativ pentru deblocarea oricărei situatiii care poate apare din cauza condițiilor meteo nefavorabile”, a mai transmis compania.

Polițiștii locali din București au verificat modul în care operatorii de salubritatea respectă obligațiile care le revin privind deszăpezirea la nivelul municipiului București și pentru depistarea zonelor în care exista posibilitatea depunerii de polei, informează News.ro.

”În urma activităților desfășurate și a monitorizării video, s-a constatat faptul că operatorii de salubritate au verificat străzile din Urgența 1 și 2, cu precădere în zona podurilor, pantelor, rampelor, pasajelor și au acționat prin pluguire și împrăștiere de material antiderapant, acolo unde au fost solicitați să intervină. Totodată, în urma monitorizării video, a informațiilor furnizate din teren de către polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B., B.P.R. și polițiile locale de sector, urmare a avertizării meteo de lapoviță și ninsori, au fost transmise către Apa Nova 7 locații (b-dul Aerogării/str. Biharia, b-dul Aerogării/b-dul Ficusului, b-dul Timișoara/str. Brașov, pod Grant – breteaua către Crângași, pod Ciurel, șos. Virtuții, b-dul Ghncea nr. 32), unde a fost semnalată prezența acumulărilor de apă în carosabil și s-a intervenit pentru degajare”, a transmis Poliția Locală București.

De asemenea, polițiștii locali au acționat pentru identificarea persoanelor fără adăpost expuse temperaturilor scăzute.

”În urma activităților desfășurate, au fost depistate 7 persoane fără adăpost, acestea refuzând instituționalizarea într-un centru social, motiv pentru care locațiile acestora au fost transmise lucrătorilor din cadrul D.G.A.S.M.B., în vederea monitorizării”, a mai transmis sursa citată.

Operatorii de salubritate au comunicat faptul că sunt pregătiți să intervină pe timpul zilei prin împrăștiere de material antiderapant și pluguire, astfel:

  • Sector 1 – Romprest: 40 utilaje și 170 operatori;
  • Sector 2 – Supercom: 41 utilaje, 50 operatori și 5 coordonatori;
  • Sector 3 - Direcția de Salubritate: 30 utilaje și 150 operatori;
  • Sector 4 – Rosal: 54 utilaje și 30 operatori;
  • Sector 5 - Salubritate Fapte: 38 utilaje, 140 operatori și 20 coordonatori;
  • Sector 6 - Urban: 24 utilaje, 265 operatori și 16 coordonatori.

”La această oră traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă”, a mai transmis Poliția Locală București.

viewscnt
Afla mai multe despre
ninsoare
capitală