Noile amenzi pentru vorbitul la telefon la volan i-au speriat pe șoferi: vânzările de căști pentru telefoane au crescut exponențial

Noile amenzi pentru vorbitul la telefon la volan i-au speriat pe șoferi: vânzările de căști pentru telefoane au crescut exponențial
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 29 oct 2019

Amenzile mari introduse recent și aplicate de polițiști șoferilor surprinși vorbind la telefon la volan i-au speriat pe conducătorii auto, tot mai mulți apelând în ultimele săptămâni la căști. În doar o singură săptămână din luna octombrie, vânzările de căști pe platforma eMAG, cel mai mare retailer online din România, s-au dublat față de întreaga lună august.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Faptul că șoferii surprinși vorbind la telefon la volan au fost amendați încă din prima zi de aplicare a noilor sancțiuni cu sume cuprinse între 870 de lei și 1.160 de lei și că prin intersecții tot mai mulți polițiști încearcă să-i surprindă pe cei care încalcă noile reguli ale Codului Rutier îi fac pe tot mai mulți șoferi să fie prudenți.

"Lumea s-a speriat, astfel că în luna octombrie, pe platforma eMAG, volumul vânzărilor de căști pentru telefoanele mobile aproape că s-a dublat față de luna august", au declarat pentru Profit.ro reprezentanții eMAG. 

Potrivit acestora, doar săptămâna trecută au fost vândute pe platforma online aproximativ 4.300 de căști, în condițiile în care, în toată luna august, înainte de înăsprirea sancțiunilor pentru folosirea telefonului mobil în trafic, vânzările se situau undeva  la 2.700 de bucăți.

Primele amenzi aplicate șoferilor care nu lasă telefonul din mână la volan. Cât au de plată CITEȘTE ȘI Primele amenzi aplicate șoferilor care nu lasă telefonul din mână la volan. Cât au de plată

Conducătorilor de autovehicule, tractoare, tramvaie aflate în mișcare, dar și de vehicule pentru care nu este impusă obligativitatea unui permis de conducere le este interzis - printr-o serie de modificări ale Codului Rutier, intrate în vigoare pe 12 octombrie - nu doar să utilizeze, dar chiar să țină în mână telefonul mobil și orice dispozitiv mobil cu funcție de înregistrare ori redare text, foto sau video. Amenzile sunt majorate în astfel de cazuri, iar pentru șoferi, în anumite condiții, se va merge până la suspendarea permisului de conducere.

Potrivit datelor oficiale, 1 ianuarie 2016 – 1 noiembrie 2018, la nivel național, au fost constatate și sancționate 176.339 de încălcări ale normelor referitoare la interzicerea folosirii telefonului mobil în timpul mersului, de către conducătorii de autovehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
amenzi
telefoane
vanzare casti
emag