Persoanele care sosesc din România în Marea Britanie trebuie să se izoleze în continuare 14 zile. România nu a intrat pe lista de 59 de state și teritorii pentru care este eliminată carantina din 10 iulie

Persoanele care sosesc din România în Marea Britanie trebuie să se izoleze în continuare 14 zile. România nu a intrat pe lista de 59 de state și teritorii pentru care este eliminată carantina din 10 iulie
Oana Osman
Oana Osman
scris 3 iul 2020

Guvernul britanic a publicat vineri lista completă cu 59 de țări și teritorii pentru care elimină obligativitatea izolării sau carantinei în cazul cetățenilor care revin din acestea din 10 iulie. România, alături de Suedia, China sau Portugalia nu au fost incluse în coridorul călătoriilor libere de restricții, calificându-se însă state ca Italia sau Spania, unde răspândirea coronavirusului a fost puternică la începutul pandemiei, diminuându-se însă în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
4mind Benefits lansează un abonament lunar pentru angajații companiilor CITEȘTE ȘI 4mind Benefits lansează un abonament lunar pentru angajații companiilor

Pentru persoane venite din statele rămase în afara listei cu avionul, feribotul, trenul, mașina sau alte mijloace de transport rămâne valabilă măsura auto-izolării obligatorii pentru 14 zile. La fel și în cazul în care nu vin direct din astfel de țări, ca România, dar au trecut prin acestea.

Florea Pavaje, parte a companiei Florea Grup, anunță lansarea noii sale identități vizuale. Începând din luna iunie, toate produsele vor fi comercializate sub numele Petra Pavaje CITEȘTE ȘI Florea Pavaje, parte a companiei Florea Grup, anunță lansarea noii sale identități vizuale. Începând din luna iunie, toate produsele vor fi comercializate sub numele Petra Pavaje

Țările pentru care este eliminată izolarea obligatorie sunt: Austria, Italia, Spania, Andora, Germania, Belgia, Croația, Noua Zeelandă, Grecia, Cipru, Ungaria, Norvegia, Polonia, Serbia, Cehia, Lituania, Danemarca, Luxemburg, Elveția, Islanda, Lichtenstein, Coreea de Sud, Australia, Hong Kong, Japonia, Taiwan, Insulele Ferroe, Malta, Finlanda, Turcia, Monaco, Vatican, Franța, Olanda St Kitts and Nevis, Grenada, San Marino, Bahamas, Reunion,Groenlanda, Guadelupe, Antigua si Barbuda, Aruba, Barbados, Seychelles, Jamaica, St Barthelemy, Curacao, St Lucia,St Pirre and Michelon, Dominica, Macau,  Trinidad Tobago, Fiji, Mauritius, Polinezia Franceză și Noua Caledonie. Exceptate sunt și 14 teritorii britanice.

ENGIE România lansează noi oferte comerciale CITEȘTE ȘI ENGIE România lansează noi oferte comerciale

Deocamdată, și țara noastră păstrează obligativitatea izolării pentru cetățenii care sosesc din Marea Britanie. 

Autoriățile au stabilit drept criteriu pe baza căruia se face exceptarea de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România, din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori care trebuie să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.

INTERVIU Daniel Slăvenie, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Daniel Slăvenie, despre premium în business

Până acum, pentru personele care soseau în România era exceptată carantina în cazul țărilor unde media numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile a fost mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori.

Potrivit acestui crtiteriu și ultimei actualizări din 29 iunie, statele pentru a care a fost ridicată carantina la sosirea în România sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Estonia, Finlanda, Franța metropolitană (teritoriul european al Franței), Germania (cu excepția districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

În baza noului criteriu, Institutul National de Sănătate Publică va stabili lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină, urmând să o supună aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat vineri că cacă în urmă cu 3 săptămâni, în România se înregistra o rată de transmitere a coronavirusului de 0,6 – 0,7, în prezent țara noastră se îndreaptă spre o rată de transmitere de 1,4.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
carantina
covid-19
izolare