Purtătorul de cuvânt al PNL despre compensarea prețurilor carburanților: În condițiile în care trei luni va funcționa, ne gândim, de ce nu, să prelungim această măsură

Purtătorul de cuvânt al PNL despre compensarea prețurilor carburanților: În condițiile în care trei luni va funcționa, ne gândim, de ce nu, să prelungim această măsură
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2022

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat că guvernanții se gândesc să prelungească măsura compensării prețurilor carburanților, dacă ea va funcționa bine în cele trei luni. Stroe a subliniat că România are carburanți ieftini, comparativ cu alte țări europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ionuț Stroe a declarat că este nevoie de măsuri de scurtă durată în contextul crizelor din această perioadă, arată Digi 24.

Hidroelectrica încă așteaptă noi clienți și extinde din nou termenul până la care lasă pe masă cea mai bună ofertă din piață CITEȘTE ȘI Hidroelectrica încă așteaptă noi clienți și extinde din nou termenul până la care lasă pe masă cea mai bună ofertă din piață

"Dacă cineva în lumea acesta ar fi putut să evalueze evoluția prețurilor în contextul inflației galopante, în contextul unui război care se derulează, în contextul embargoului de importuri asupra țițeiului și multe alte crize suprapuse, lucrurile ar fi fost foarte simple. Din păcate, în momentul de față vorbim de scenarii de scurtă durată, de asta și termenul de 3 luni de evaluare a acestei măsuri (compensarea carburanților - n.r.) și în contextul în care ea recurge bine și apreciem și salutăm efortul pe care îl fac producătorii și distribuitorii de carburanți, pentru că este un efort comun, atât Guvernul, cât și ei fac un efort, în condițiile în care trei luni va funcționa, ne gândim, de ce nu, să prelungim această măsură”, a declarat Ionuț Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că în România se comercializează carburanți la prețuri scăzute, comparativ cu alte state europene.

"Dacă nu, nimeni nu este rigid, nu este inflexibil, putem să analizăm și alte propuneri care se fac și bineînțeles să acomodăm această piață situațiilor care se vor ivi. Eu mi-aș dori ca aceste crize să se termine, toți ne dorim acest lucru. În momentul de față România se află pe locul doi al nivelului prețurilor de carburanți, avem carburanți ieftini, comparativ cu alte state care se confruntă cu crize mult mai accentuate”, a precizat Stroe, citat de News.ro.

Ionuț Stroe a mai spus că această compensare cu 50 de bani este cea mai rapidă scădere a prețurilor la carburanți, de pe o zi pe alta.

"Știu că așteptările sunt mari, dar nimeni nu ar fi avut, în acest moment, o soluție care să depășească acest 50 de bani, care reprezintă ceva. Este cea mai rapidă și acceptată scădere a prețurilor carburanților la pompă de pe o zi pe alta”, a completat Ionuț Stroe.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
pret
compensare