Serviciul pentru sănătate din Anglia nu mai prescrie hormoni de suprimare a pubertății copiilor transgender

Serviciul pentru sănătate din Anglia nu mai prescrie hormoni de suprimare a pubertății copiilor transgender
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2024

Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Anglia a încetat să mai prescrie blocanți ai pubertății copiilor și tinerilor cu disforie de gen sau incongruență de gen, spunând că ”nu există suficiente dovezi pentru a susține siguranța sau eficacitatea clinică” a hormonilor de suprimare a pubertății, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

NHS England a declarat că a luat decizia, care a fost condamnată pe scară largă de grupurile LGBTQ, după ce ”a luat în considerare cu atenție” o analiză a dovezilor pe care a comandat-o în 2020. De asemenea, a analizat dovezile publicate de atunci și până în prezent.

Blocanții pubertății vor fi acum disponibili numai tinerilor înscriși în studiile de cercetare clinică și în unele clinici private, a informat marți PA Media din Marea Britanie.

Cimitirul dintr-un oraș francez va deveni sursă de energie electrică ieftină prentru localnici CITEȘTE ȘI Cimitirul dintr-un oraș francez va deveni sursă de energie electrică ieftină prentru localnici

Mai puțin de 100 de tineri fac în prezent tratament cu blocante ale pubertății prin NHS și vor putea continua tratamentul, a adăugat acesta.

Blocantele pubertății vor fi disponibile și prin intermediul unor clinici private de identitate de gen.

Potrivit politicii clinice a NHS, tratamentul pentru tineri ”se concentrează pe sprijinul psihosocial și psihologic”.

Hormonii de afirmare a sexului și intervențiile chirurgicale pot fi disponibile mai târziu sau la vârsta adultă.

Îngrijirea de afirmare a genului pentru tinerii din Anglia s-a confruntat cu un control juridic și politic în ultimii ani, care a coincis cu creșterea retoricii anti-trans în țară, spun susținătorii LGBTQ.

Unii politicieni britanici au salutat anunțul NHS England.

Secretarul pentru sănătate și asistență socială din Marea Britanie, Victoria Atkins, a declarat pe X că ”îngrijirea care afectează atât de profund sănătatea și bunăstarea copiilor noștri trebuie să se bazeze întotdeauna pe dovezi clinice”.

Ministrul Sănătății, Maria Caulfield, a salutat, de asemenea, politica, numind-o ”o schimbare revoluționară, deoarece siguranța și bunăstarea copiilor sunt primordiale”.

Stonewall, un grup de campanie LGBTQ din Marea Britanie, a criticat anunțul de marți, scriind într-o declarație că ”toți tinerii trans merită acces la asistență medicală de înaltă calitate, în timp util”.

”Pentru unii, o parte importantă a acestei îngrijiri vine sub formă de blocanți ai pubertății, un tratament reversibil care întârzie debutul pubertății, prescris de experți endocrinologi, oferindu-i tânărului timp suplimentar pentru a-și evalua următorii pași”, scrie acesta.

”Suntem îngrijorați că NHS England va suspenda noile rețete până când un protocol de cercetare va fi pus în funcțiune la sfârșitul anului 2024”, a adăugat organizația de caritate.

Mermaids, o organizație de caritate care sprijină copiii și tinerii trans, non-binari și care pun întrebări despre sex, a declarat că anunțul NHS este ”profund dezamăgitor și o restricție suplimentară a sprijinului oferit copiilor și tinerilor trans prin intermediul NHS.”

Îngrijirea de afirmare a genului este îngrijire necesară din punct de vedere medical, bazată pe dovezi, care utilizează o abordare multidisciplinară pentru a ajuta o persoană să treacă de la genul atribuit – cel pe care persoana la primit la naștere – la genul afirmat – genul prin care cineva dorește să fie cunoscut, arată articolul CNN.

Blocarea pubertății este o terapie neinvazivă care poate fi inversată. Medicii injectează un compus sau folosesc un implant care imită acțiunile unui hormon de stimulare a pubertății care este eliberat în creier, cunoscut sub numele de hormon de eliberare a gonadotropinei.

Compusul face glanda pituitară mai puțin sensibilă la acest hormon și, făcând acest lucru, întrerupe în esență pubertatea. Pubertatea începe din nou după oprirea medicamentelor.

În SUA, unde mai multe state conduse de republicani au interzis asistența medicală de gen afirmativ pentru tineri, asociațiile medicale importante sunt de acord că îngrijirea de gen este adecvată din punct de vedere clinic pentru copii și adulți.

Între aceste se află Asociația Medicală Americană, Asociația Americană de Psihiatrie și Academia Americană de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului.

Îngrijirea de afirmare a genului poate include blocanți ai pubertății, care ar putea să nu facă parte din tratamentul fiecărei asociații.

Susținătorii AMA și LGBTQ subliniază că îngrijirea de gen poate fi un tratament salvator pentru tinerii trans.

În SUA, tinerii transgender și nonbinari au o probabilitate de două ori mai mare de a avea tentative de sinucidere în comparație cu colegii lor cisgender, conform unui sondaj din 2022 realizat de Trevor Project, o organizație de prevenire a sinuciderii și intervenție în criză pentru tinerii LGBTQ.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgender
copii
hormani
pubertate