State membre UE încep să trimită migranți înapoi în Grecia

State membre UE încep să trimită migranți înapoi în Grecia
scris 8 aug 2017

State membre UE au început să trimită migranți care au ajuns în ultimele cinci luni în Europa - prin Grecia - înapoi în această țară, pentru ca cererile de azil să le fie evaluate de către autoritățile elene, relatează The Associated Press.

Potrivit reglementărilor europene, migranții sunt obligați să ceară azil în țările pe teritoriul cărora intră pentru prima oară în Uniune, arată news.ro.

Însă aceste reglementări au fost suspendate în 2015, în contextul în care sute de mii de oameni, marea majoritate refugiați sirieni, au intrat pe teritoriul Greciei.

Touroperator: Albania devine o destinație tot mai căutată de către români CITEȘTE ȘI Touroperator: Albania devine o destinație tot mai căutată de către români

Comisia Europeană (CE) a anunțat că un număr de state membre UE au cerut să trimită migranți înapoi în Grecia și că au cerut totodată ca Atena să lea dea asigurări că are instalații în care să-i primească în mod adecvat.

O purtătoare de cuvânt a CE Tove Ernst a declarat marți că reglementările în domeniul azilului au fost reintroduse în decembrie.

Însă ”nu este vorba despre o reluate completă, este (vorba despre o) reluare treptată”, a subliniat ea.

Serviciul grec pentru azil a anunțat că Atena a primit peste 400 de solicitări în acest sens.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
refugiati
grecia