ULTIMA ORĂ Guvernul introduce recompense în bani pentru persoanele care se vaccinează

ULTIMA ORĂ Guvernul introduce recompense în bani pentru persoanele care se vaccinează
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că în coaliție au fost discuții despre demararea unui proiect-pilot prin care persoanele care se vaccinează împotriva COVID să primească un voucher în valoare de 100 lei. De asemenea, va exista și o loterie care este posibil să funcționeze după modelul ANAF cu bonurile fiscale. Impactul bugetar inițial este de 50 milioane lei pentru ambele proiecte, a mai spus șeful Guvernului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ministrul Sănătății a precizat că vor fi bonuri de masă în cuantum de 100 lei, pentru românii care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă - două doze de vaccin Pfizer, Astra Zeneca sau Moderna sau o doză de vaccin Johnson&Johnson. 

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Măsura se adresează exclusiv persoanelor care se vor vaccina de acum încolo, nu și celor deja vaccinate.

„Am fost de acord să începem aceste proiecte pilot, să vedem cum vor funcționa ele, cu vouchere de câte 100 lei și o loterie și vom aloca și aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sănătății, deja există un program acolo. La Ministerul Sănătății cel cu vouchere, cel cu loteria, cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei. Vom vedea în funcție de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost făcute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie. Știți foarte bine că acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea în coaliție a fost să pornim cu un program mai mic și dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse”, a explicat Florin Cîțu, citat de news.

FOTO VIRAL Tabloul litoralului românesc în vârf de sezon: turiști care dorm în mașini. \ CITEȘTE ȘI FOTO VIRAL Tabloul litoralului românesc în vârf de sezon: turiști care dorm în mașini. "Țepe", prețuri mari și afaceri închise

Întrebat când va fi implementat proiectul-pilot, Cîțu a răspuns: „Eu aștept actul normativ să fie adoptat în ședință de guvern și apoi să putem să punem bazele. Cred că o să fie hotărâre de guvern. Oamenii se vaccinează și apoi primesc un voucher în valoare de 100 lei. Loteria încă nu știm cum va funcționa. Vor fi alocate resurse și vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experții. Ne vom uita la sistemul deja implementat de ANAF cu bonurile fiscale și cred că de acolo ne vom inspira”.

Referitor la impactul bugetar pentru cele două proiecte, premierul a precizat că este de 50 milioane lei.

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a spus că bonurile de masă pentru persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 sunt o măsură de stimulare și vor avea o valoare nominală de 100 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
citu
vaccin