Tensiuni Ucraina-Rusia: Primele trupe americane au ajuns în Polonia. Mai mulți parașutiști vor ajunge în următoarele zile

Tensiuni Ucraina-Rusia: Primele trupe americane au ajuns în Polonia. Mai mulți parașutiști vor ajunge în următoarele zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2022

Primele trupe americane, care să-i sprijine pe aliații NATO din Europa de Est pe fondul unei consolidări militare rusești la granița cu Ucraina, au sosit, sâmbătă, la baza militară Rzeszow din sud-estul Poloniei, anunță Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Un avion mic care transporta ceea ce o sursă militară poloneză a spus că reprezintă membri ai lanțului de comandă al SUA a aterizat dimineața, pe aeroportul Rzeszow-Jasionka, în timp ce pregătirile continuau la baza care se află în apropierea graniței Poloniei cu Ucraina, scrie News.ro.

Imaginile TV au arătat că sunt pregătite cazări temporare pe Arena G2A, în orașul Jasionka din apropiere, în timp ce muncitorii au putut fi văzuți construind un gard în jurul locației.

„Așa cum s-a anunțat, primele elemente ale brigăzii de luptă din Divizia 82 Airborne a aematei SUA au sosit în Polonia”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei poloneze.

Agresorii vor purta brățări electronice care le vor monitoriza mișcările prin GPS. Poliția a lansat licitația pentru sistemul informatic CITEȘTE ȘI Agresorii vor purta brățări electronice care le vor monitoriza mișcările prin GPS. Poliția a lansat licitația pentru sistemul informatic

Miercuri, președintele american Joe Biden a ordonat ca circa 3.000 de soldați suplimentari să protejeze Europa de Est, în Polonia și România, de o potențială escaladare a crizei din Ucraina.

Aproximativ 1.700 de soldați, în principal parașutiști din Divizia 82 Airborne, vor fi dislocați de la Fort Bragg, Carolina de Nord, în Polonia „în următoarele zile.

Potrivit Pentagonului, o escadrilă Stryker de aproximativ 1.000 de militari americani cu sediul în orașul german Vilseck va fi trimisă în România.

ULTIMA ORĂ Bruxelles: Certificatul de vaccinare, prelungit cu un an CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Bruxelles: Certificatul de vaccinare, prelungit cu un an

Rusia a negat planurile de invadare a Ucrainei, dar a desfășurat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor Ucrainei și spune că ar putea lua măsuri militare nespecificate dacă cererile sale nu sunt îndeplinite, inclusiv promisiunea NATO de a nu admite niciodată Kievul în organizație.

Miniștrii Apărării din țările NATO sunt așteptați să discute despre noi întăriri la următoarea lor întâlnire din 16-17 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
polonia