Una din 5 companii va acorda în acest an tichete sau carduri cadou angajatelor de 8 Martie

Una din 5 companii va acorda în acest an tichete sau carduri cadou angajatelor de 8 Martie
scris 17 feb 2017

Una din 5 companii va acorda în acest an tichete sau carduri cadou angajatelor de 8 Martie, acestea în special în retail, farma, modă și electronice, conform estimarilor Edenred Romania, companie emitentă de astfel de instrumente.

Aceste beneficii sunt scutite de impozite și de taxe sociale salariale și patronale, în limita sumei de 150 lei pentru fiecare angajată.

În 2016, peste 200.000 de angajate au primit din partea companiilor angajatoare, de 8 Martie, tichete si carduri cadou emise de Edenred.

”În acest an, estimăm o creștere cu 20% a numărului de companii care vor acorda salariatelor tichete și carduri cadou de 8 Martie. În general, companiile mari și foarte mari au majorat încă de anul trecut valoarea și frecvența beneficiilor pentru salariați, astfel că în 2017 tendința de a acorda tichete sau carduri cadou se accentuează în segmentul firmelor de dimensiuni mici și medii. Orientarea clientilor noștri este spre adoptarea soluțiilor digitale atât pentru tichetele de masă, cât și pentru tichetele cadou ”, spune Dana Sintejudean, Director General Adjunct al Edenred Romania.

În 2016, cele mai multe angajate care au primit tichete sau carduri cadou de 8 Martie lucrează în companii din București, Cluj și Constanța. Mai mult de 50% din volumul total al tichetelor si cardurilor cadou acordate de 8 Martie angajatelor in 2016 a fost în aceste județe.

www.taxa-pod-fetesti.ro, prima platformă online de plată a tarifului de trecere pentru podul de la Fetești – Cernavodă CITEȘTE ȘI www.taxa-pod-fetesti.ro, prima platformă online de plată a tarifului de trecere pentru podul de la Fetești – Cernavodă

În ceea ce priveste preferințele angajatelor, cele mai multe au ales să-și cheltuiască tichetele și cardurile cadou în retail-ul modern. Pe lângă marile supermarketuri și hypermarketuri, cele mai multe angajate și-au îndreptat preferințele către cadouri din domeniile farma, modă, electronice, decorațiuni/ bricolaj, accesorii și sport.

Tichetele cadou emise de Edenred sunt acceptate în peste 65.000 de magazine afiliate în România, în timp ce cardurile cadou pot fi cheltuite în peste 7.500 de magazine.

”Tichetele cadou sunt în continuare majoritare ca pondere, dar cardurile cadou au o evolutie foarte bună, de la an la an tot mai multe companii optează pentru soluții digitale. Până în 2020, Grupul Edenred estimeaza ca 80% dintre solutțile dedicate beneficiilor extrasalariale vor fi pe suport digital”, arată Dana Sintejudean.

În România, peste 35.000 de companii acordă tichete de masă Ticket Restaurant®, emise de Edenred, celor peste 1 milion de angajați ai lor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
edenred
tichete
8 martie