VIDEO Centrul orașului Timișoara a rămas fără internet și semnal tv, după ce primarul Nicolae Robu și echipe de la Primărie au tăiat cablurile aeriene

VIDEO Centrul orașului Timișoara a rămas fără internet și semnal tv, după ce primarul Nicolae Robu și echipe de la Primărie au tăiat cablurile aeriene
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2019

Primarul din Timișoara, Nicolae Robu (PNL), și echipe de muncitori de la municipalitate au retezat, luni seara, cablurile de televiziune și internet care erau atârnate pe stâlpi, în zona centrală a orașului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Mai mulți angajați de la Primăria Timișoara, cu sprijinul Societății de Transport Public, au retezat, luni seara, mai multe cabluri aeriene ale operatorilor care au sfidat repetatele solicitări ale Primăriei de a-și duce firele în subteran, scrie News.ro.

Echipamentele a opt operatori de cablu au fost afectate, astfel că aproape toată zona centrală a orașului are acum de suferit. Este vorba de timișoreni care locuiesc în cartierul Cetate, respectiv firme care au sediile aici.

ULTIMA ORĂ Cu acordul Guvernului, Senatul a aprobat legea pentru serviciile de ridesharing: Platforme ca Uber și Taxify vor trebui înregistrate fiscal în România și vor raporta cursele autorităților. Va fi impusă taxă anuală CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cu acordul Guvernului, Senatul a aprobat legea pentru serviciile de ridesharing: Platforme ca Uber și Taxify vor trebui înregistrate fiscal în România și vor raporta cursele autorităților. Va fi impusă taxă anuală

Primarul Nicolae Robu a urcat și el într-o nacelă a unui utilaj de lucru la înălțime și a tăiat câteva cabluri.

"Am anunțat destul de demult și am reanunțat și tot reanunțat că vine momentul în care declanșăm o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran. Au fost notificați, răsnotificați și, din păcate, niciodată nu s-au dovedit constructivi. Ei au periclitat mai multe proiecte, când am fost nevoiți, tot așa, să recurgem la ghilotină să ne putem încadra în termene, pentru că ei nu au catadicsit să vină să ducă în subteran cablurile. Mie îmi pare foarte rău pentru cetățeni pentru că nu au nicio vină. Ei sunt abonați la diverși operatori pentru diverse servicii. De vină sunt furnizorii respectivi pentru că nu îi respectă pe abonații lor, pentru că, dacă i-ar fi respectat, nu ar fi creat această situație”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Reprezentanții firmelor de cablu au aflat de acțiunea Primăriei și au sosit în zona Catedralei cu echipe de intervenție să-și demonteze singuri firele, pentru a nu fi distruse, urmând să găsească soluții pentru a le îngropa cât mai repede.

"La noi la UPC între 800 și 1.000 de abonati sunt afectați, doar pe partea de business, fără persoane fizice. Avem și persoane fizice, dar nu știu câți. Știu că am mai încercat să discutăm la Primărie, s-au făcut anumite tronsoane subterane, pe porțiuni, dar asta e tot ce știu, un procentaj prea mic. Acum așteptăm să vedem, să vedem până unde se taie, să găsim o variantă, dacă există. Poate să dureze o zi, o săptămână, o lună", a declarat Sebastian Huluța, reprezentant UPC România.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, luni seara, muncitorii vor reteza cablurile până în dreptul intrării în Piața Victoriei. Ei mai spun că astfel de acțiuni vor mai avea loc și în alte zone ale orașului.

Sursa video: TionTimisOnline

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolae robu
timisoara
internet
tv