VIDEO Ucraina revendică responsabilitatea pentru atacul asupra unui petrolier rusesc în apropiere de Crimeea

VIDEO Ucraina revendică responsabilitatea pentru atacul asupra unui petrolier rusesc în apropiere de Crimeea
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2023

Ucraina și-a asumat responsabilitatea pentru atacul cu dronă asupra unui petrolier rusesc în strâmtoarea Kerci, potrivit unei surse a serviciilor de securitate, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„În cursul nopții, SBU (Serviciul ucrainean de securitate) a aruncat în aer 'SIG', un petrolier mare al Federației Ruse care transporta combustibil pentru trupele ruse”, a declarat sursa pentru Agenția France-Presse, scrie News.ro.

Apple are o cotă de 85% din profiturile producătorilor de smartphone-uri CITEȘTE ȘI Apple are o cotă de 85% din profiturile producătorilor de smartphone-uri

Aceasta a precizat că operațiunea, care a implicat o dronă navală și explozibili, a fost efectuată împreună cu marina ucraineană în apele teritoriale ale țării.

Sursa a descris nava vizată ca fiind „unul dintre cele mai puternice petroliere ale Federației Ruse”. „Era bine încărcat cu combustibil, astfel încât „focurile de artificii” au putut fi văzute de la distanță”, au precizat aceștia.

Autoritățile ruse au declarat că SIG a fost lovit aseară târziu, ora locală, la sud de strâmtoarea Kerci. Petrolierul, care transportă petrol și produse chimice, se află sub incidența sancțiunilor americane pentru că a furnizat combustibil pentru avioane forțelor rusești din Siria care îl susțin pe președintele țării, Bashar al-Assad.

Agenția de știri rusă de stat RIA Novosti a declarat că nu au existat victime în urma atacului, citând Centrul de coordonare a salvării maritime din Novorossiysk.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina
invazie rusia
stramtoarea kerci