Taxe și Consultanță

CONFIRMARE Teodorovici: Am cerut Comisiei Europene ca split TVA să rămână complet opțional

CONFIRMARE Teodorovici: Am cerut Comisiei Europene ca split TVA să rămână complet opțional

joi, 07:52

Ministerul Finanțelor a transmis Comisiei Europene o propunere ca mecanismul split TVA să devină complet opțional, iar această măsură se află acum în analiza CE, a declarat pentru Profit.ro ministrul de resort, Eugen Teodorovici. Profit.ro a scris despre acest subiect la începutul lunii aprilie. Din aproape 19.000 de firme aflate în acest mecanism, doar 300 au intrat opțional. Comisia Europeană a respins, încă de la începutul lunii noiembrie, solicitarea României de a-i fi acordată o derogare de la directiva de TVA pentru sistemul split. România a primit termen să transmită până pe 9 ianuarie ce va face, urmând ca în cazul în care nu renunță la split să fie declanșată procedura de infringement. Termenul a fost ulterior extins până pe 9 martie.

 • EXCLUSIV Teodorovici: Pregătesc preluarea Vămii de la ANAF. Firmele mijlocii trec la administrațiile județene
  EXCLUSIV Teodorovici: Pregătesc preluarea Vămii de la ANAF. Firmele mijlocii trec la administrațiile județene
  joi, 07:18

  Ministerul Finanțelor pregătește un act normativ la nivel de Guvern pentru transferul contribuabililor mijlocii de la regionalele ANAF la administrațiile fiscale județene și pentru separarea Direcției Generale a Vămilor de ANAF ca structură aflată direct în coordonarea Ministerului Finanțelor, a declarat pentru Profit.ro ministrul de resort, Eugen Teodorovici. O lege adoptată în Parlament și care introducea aceste modificări a fost declarată neconstituțională de Curtea Constituțională, însă doar din rațiuni de procedură, printre care și lipsa unui aviz al Curții de Conturi. Decizia era anticipată de oficialii din Ministerul Finanțelor.

 • ULTIMA ORĂ Dragnea anunță cum schimbă programul "Prima casă": extins și redenumit "O familie - o casă", cu plafoane mărite și dobânzi fixe în lei
  ULTIMA ORĂ Dragnea anunță cum schimbă programul "Prima casă": extins și redenumit "O familie - o casă", cu plafoane mărite și dobânzi fixe în lei
  joi, 01:35

  Programul "Prima casă" va fi extins și redenumit "O familie - o casă", cu plafoane mărite și dobânzi fixe în lei, a anunțat liderul PSD, Liviu Dragnea, arătându-se sigur că vor fi bănci care vor susține modificarea.

 • Numărul insolvențelor, în scădere
  Numărul insolvențelor, în scădere
  miercuri, 17:22

  Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a scăzut cu 30,22%, în primele patru luni din 2019, comparativ cu perioada similară din anul anterior, la 2.069 de insolvențe, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

 • DNA a cerut condamnarea Arhiepiscopului Tomisului la închisoare cu executare
  DNA a cerut condamnarea Arhiepiscopului Tomisului la închisoare cu executare
  miercuri, 16:08

  DNA a cerut, miercuri, condamnarea Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, judecat pentru că ar fi obținut ilegal fonduri europene, la închisoare cu executarea, solicitând instanței ca pedeapsa să fie orientată spre maximul prevăzut de lege. Avocata Maria Vasii a cerut achitarea clientului său, iar Arhiepiscopul a spus că faptele din rechizitoriu nu există. Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea pentru data de 29 mai, decizia instanței nefiind definitivă.

 • Teodorovici pregătește schimbarea pentru Declarația Unică
  Teodorovici pregătește schimbarea pentru Declarația Unică
  miercuri, 15:00

  Ministerul Finanțelor va iniția în scurt timp modificarea legislativă necesară pentru ca persoanele care trebuia să depună online, până la finele lunii iulie, Declarația Unică să poată transmite acest formular către ANAF și în format fizic, pe hârtie, a declarat pentru Profit.ro ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

 • Finanțele încurajează firmele să ceară ajutor de stat pentru investiții. Solicitările sunt analizate în sesiune continuă și toate proiectele eligibile vor primi finanțare
  Finanțele încurajează firmele să ceară ajutor de stat pentru investiții. Solicitările sunt analizate în sesiune continuă și toate proiectele eligibile vor primi finanțare
  miercuri, 14:23

  Ministerul Finanțelor încurajează investitorii să depună cereri pentru finanțare prin intermediul schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor cu impact major în economie (807/2014) și informează că aceste solicitări vor fi analizate în sesiune continuă, urmând ca în situația în care bugetul alocat se epuizează, la rectificarea bugetară să fie asigurate sumele necesare astfel încât toate proiectele eligibile să primească finanțare pentru implementare. Până la finele lunii aprilie, Finanțele au aprobat proiecte care vor genera 4.455 noi locuri de muncă și o contribuție la dezvoltarea regională, în valoare totală de 1,21 miliarde lei.

 • Viorel Ștefan, numit membru al Curții de Conturi Europene
  Viorel Ștefan, numit membru al Curții de Conturi Europene
  miercuri, 08:22

  Consiliul Uniunii Europene l-a numit pe vicepremierul României, Viorel Ștefan, ca membru la Curtea de Conturi Europeană (ECA). Acesta îl va înlocui pe George Pufan, al cărui mandat urmează să expire.

 • Expert contabil, trimis în judecată de DNA după ce ar fi întocmit un raport cu o valoare diminuată față de cea reală a pachetului de acțiuni deținute de stat la Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică pentru Construcții de Mașini
  Expert contabil, trimis în judecată de DNA după ce ar fi întocmit un raport cu o valoare diminuată față de cea reală a pachetului de acțiuni deținute de stat la Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică pentru Construcții de Mașini
  marţi, 19:34

  Un expert contabil a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că, în 2015, a întocmit un raport în care a stabilit o valoare diminuată față de cea reală a pachetului de acțiuni deținute de stat la Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică pentru Construcții de Mașini. Astfel, creditorul (o societate de transport aerian) a obținut pachetul de acțiuni cu circa 700.000 de lei, față de 19,8 milioane de lei, cât ar fi fost valoarea reală.

 • Românii înființează mai multe firme
  Românii înființează mai multe firme
  marţi, 18:22

  Românii au înființat, în perioada ianuarie-aprilie, 56.176 de companii noi, în creștere cu 17,68% față de ianuarie-aprilie 2018, arată statisticile publicate marți de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).