Taxe și Consultanță

Sondaj: Mai mult de jumătate dintre companiile din România consultate intenționează să crească numărul de angajați în 2020

Sondaj: Mai mult de jumătate dintre companiile din România consultate intenționează să crească numărul de angajați în 2020

luni, 17:00

Mai mult de jumătate dintre companiile din România (54%) participante la un sondaj privind politicile de resurse umane intenționează ca, în 2020, să crească numărul de angajați cu 11% în medie. Cea mai mare cerere de noi angajați este în sectorul IT&C, urmat de industrie, auto și retail. Astfel, 91% dintre companiile din IT&C intenționează să majoreze numărul de angajați în medie cu 20% anul viitor. În industrie și auto, 71% dintre societăți vor să angajeze în medie cu 6,2% mai multe persoane și 50% dintre firmele din retail au nevoie de un plus de 6,4%.

 • Rata șomajului în România a coborât
  Rata șomajului în România a coborât
  luni, 12:00

  Rata șomajului înregistrată la nivel național s-a situat, în octombrie, la 2,98%, în scădere cu 0,35 puncte procentuale față de aceeași lună din 2018 și cu 0,02 puncte procentuale față de luna septembrie, arată datele publicate, luni, de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

 • Ministru de Finanțe: Nu este normal ca sectorul privat să susțină iresponsabilitatea unui guvern
  Ministru de Finanțe: Nu este normal ca sectorul privat să susțină iresponsabilitatea unui guvern
  30 nov 2019

  Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că până la sfârșitul acestui an companiile care au raport favorabil pentru returnarea TVA își vor primi banii. "Nu este normal ca sectorul privat să susțină iresponsabilitatea guvernului precedent", susține el.

 • BCR revizuiește în scădere prognoza de creștere economică și avertizează că deficitul bugetar ar putea ajunge la 5-6% din PIB în 2021, “nivel extrem de greu de finanțat”
  BCR revizuiește în scădere prognoza de creștere economică și avertizează că deficitul bugetar ar putea ajunge la 5-6% din PIB în 2021, “nivel extrem de greu de finanțat”
  29 nov 2019

  Banca Comercială Română a redus de la 4,5% la 4% prognoza de creștere economică pentru 2019 și de la 3,8% la 3,5% estimarea pentru 2020. Mai îngrijorătoare este situația deficitului bugetar, care va ajunge la 4% din PIB anul viitor și riscă să sară la 4-5% în 2021, după creșterile de salarii și pensii adoptate, “nivel extrem de greu de finanțat și care va reclama oricum o corecție”. BCR se mai așteaptă și la o depreciere a leului cu 2-3% pe an și arată că în ultimele săptămâni moneda a fost susținută de Banca Națională.

 • ULTIMA ORĂ Legea PSD, declarată neconstituțională, prin care închisoarea pentru evaziune fiscală este evitată la achitarea prejudiciului - avizată din nou
  ULTIMA ORĂ Legea PSD, declarată neconstituțională, prin care închisoarea pentru evaziune fiscală este evitată la achitarea prejudiciului - avizată din nou
  29 nov 2019

  Un proiect de lege, inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, prin care persoanele acuzate de evaziune fiscală nu vor fi urmărite penal dacă achită integral prejudiciul plus 20% din suma datorată urmează a fi adoptat din nou de Senat, după ce comisiile de specialitate i-au întocmit recent un raport favorabil. Proiectul fusese adoptat în urmă cu un an de Parlament, dar Curtea Constituțională a decis, în martie anul acesta, că este neconstituțional. Ințiativa, semnalată în premieră de Profit.ro la finele anului 2017, mai prevedea ca persoanele inculpate pentru evaziune fiscală vor beneficia de aceeași facilitate dacă măcar una dintre ele achită integral prejudiciul.

 • Liberalii ar trebui să recalculeze. Cifrele propuse în proiectul de eliminare a supraaccizei se situează sub nivelul accizelor minime impuse de UE
  Liberalii ar trebui să recalculeze. Cifrele propuse în proiectul de eliminare a supraaccizei se situează sub nivelul accizelor minime impuse de UE
  29 nov 2019

  Pentru a putea pune în practică propunerea premierului Ludovic Orban de eliminare a supraaccizei fără a încălca legislația europeană, deputații liberali ar trebui să refacă în primul rând calculele și să modifice nivelul accizelor propus în proiectul de lege inițiat chiar de reprezentanții lor din Senat, în frunte cu actualul ministru de finanțe Florin Cîțu. Motivul: nivelul accizelor la benzină și motorină din proiectul de lege care a fost adoptat tacit de Senat și se află pe masa Camerei Deputaților este inferior accizelor minime impuse de Uniunea Europeană, de 359, respectiv 330 euro la mia de litri.

 • Consiliul Fiscal: Consolidarea bugetară nu este posibilă în condițiile menținerii calendarului actual
  Consiliul Fiscal: Consolidarea bugetară nu este posibilă în condițiile menținerii calendarului actual
  29 nov 2019

  Consolidarea bugetară nu poate fi realizată în condițiile menținerii calendarului actual de aplicare a noii legi a pensiilor și a coordonatelor actuale ale politicii fiscal-bugetare, în condițiile în care proiectul de rectificare bugetară are în vedere revizuirea majoră a deficitului bugetar de la 2,76% la 4,3% din PIB, a anunțat Consiliul Fiscal (CF).

 • Insolvențele, în scădere
  Insolvențele, în scădere
  29 nov 2019

  Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a scăzut cu peste 26,42% în primele 10 luni din 2019, comparativ cu perioada similară din anul anterior, la 5.170 de insolvențe, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

 • Rata șomajului a scăzut
  Rata șomajului a scăzut
  29 nov 2019

  Rata șomajului în formă ajustată sezonier a scăzut la 4% în luna octombrie 2019, de la 4,1% în luna precedentă, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, publicate vineri.

 • 13 state membre UE au blocat un plan de face mai transparentă plata taxelor de către multinaționale
  13 state membre UE au blocat un plan de face mai transparentă plata taxelor de către multinaționale
  29 nov 2019

  Planurile Comisiei Europene de a obliga marile companii să dea publicității taxele și profiturile câștigate în fiecare țară au suferit joi o nouă amânare după ce 13 state membre UE și-au exprimat opoziția față de acest act legislativ, transmite Bloomberg.