ANAF a dat startul angajărilor cu peste 300 de posturi la regionala București și urmează recrutări de personal și în țară. Șeful ANAF anunța pe finalul anului trecut planuri pentru angajări record

ANAF a dat startul angajărilor cu peste 300 de posturi la regionala București și urmează recrutări de personal și în țară. Șeful ANAF anunța pe finalul anului trecut planuri pentru angajări record
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 14 feb 2023

Regionala București a ANAF organizează concurs pentru ocuparea a 307 funcții de execuție, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Deși până în prezent au fost anunțate doar cele 307 posturi la București-Ilfov, o regională a ANAF cu importanță economică majoră, urmează scoaterea la concurs de posturi și în cadrul celorlalte șapte regionale din țară, afirmă reprezentanții angajaților. Șeful ANAF a declarat în octombrie, pentru Profit.ro, că Fiscul are 1.490 de posturi vacante și că ar vrea să le scoată la concurs, începând chair din primul trimestru din 2023, pe toate sau cele mai multe dintre acestea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În vara anului trecut, ANAF a mai scos la concurs 260 de posturi, dar au fost ocupate mai puțin de 60% dintre acestea, din cauza rezultatelor slabe ale celor înscriși.

DGRFP București organizează în datele de 14, 15, 16 și 17 martie 2023 proba scrisă pentru concursul de recrutare pentru ocuparea unui număr de 307 funcții publice de execuție vacante din cadrul DGRFP București - aparat propriu și unități subordonate.

GALERIE FOTO ANAF începe să vândă aeronave McDonnel Douglas la prețuri infime CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO ANAF începe să vândă aeronave McDonnel Douglas la prețuri infime

Regionala București a avut mult timp probleme de personal. Salariile la ANAF sunt la fel peste tot, dar sunt mai atractive în alte zone din țară comparativ cu București-Ilfov, unde angajații au, în general, venituri mai mari. De asemenea, deficitul de personal de la Bucureși este cauzat și de munca mai dificilă a inspectorilor raportat la alte regionale.

Concursul constă în trei etape succesive, după cum urmează:

a) selecția dosarelor de înscriere;
b) proba scrisă;
c) interviul.

Selecția dosarelor de concurs ale candidaților se va efectua în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor, respectiv în perioada 2 martie 2023 - 8 martie 2023. Proba scrisă se va desfășura în datele mai sus amintite, iar interviul va avea loc într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise. Se vor prezenta la următoarea probă numai candidații declarați admiși la proba precedentă.

Sancțiune pregătită: Dizolvarea forțată a firmelor care își pierd capitalul majoritar de stat și nu își schimbă numele renunțând la anumite cuvinte CITEȘTE ȘI Sancțiune pregătită: Dizolvarea forțată a firmelor care își pierd capitalul majoritar de stat și nu își schimbă numele renunțând la anumite cuvinte

"Este bine că angajează și este bine că angajează pe posturi de debutanți, deci vor fi tineri. Au început tot cu DGRFP București, cu un număr semnificativ de posturi. Din ce știm noi, au cerut situații și în teritoriu, la regionale și la județe, și vor începe să le scoată la concurs și pe acestea. București probabil s-a mișcat mai repede. Înțelegem că nu le vor scoate acum la conurs pe toate cele neocupate din țară. Unele vor rămâne vacante. Oricum, se mai fac și transferuri în perioada asta", a declarat, pentru Profit.ro, Liviu Toader, președinte SindFISC.

Heiuș, în octombrie: Avem vacante 1.490 de posturi de execuție și aș vrea ca la anul să le scoatem la concurs pe toate sau cât mai multe dintre acestea

Șeful ANAF a declarat, la începutul lunii octombrie, pentru Profit.ro, că ANAF vrea să scoată la concurs în 2023 toate sau cât mai multe dintre cele 1.490 de posturi vacante, atenție deosebită urmând să fie acordată deficitului de personal din administrațiile din teritoriu ale Fiscului.

DOCUMENT ANAF a inițiat un proiect de ordin privind persoanele fizice cu averi mari. Fiscul va trimite notificări bogaților României CITEȘTE ȘI DOCUMENT ANAF a inițiat un proiect de ordin privind persoanele fizice cu averi mari. Fiscul va trimite notificări bogaților României

La finalul anului trecut, ANAF avea prevăzute maxim 22.244 de posturi, după ce în ultimii ani guvernanții au blocat angajările și au tăiat din posturile neocupate. De exemplu, până în martie 2020, numărul de posturi bugetate la ANAF era de 27.582, câteva mii dintre ele neocupate. Numărul maxim de posturi a fost redus ulterior în mai multe etape.

"Avem acum vacante 1.490 de posturi de execuție și aș vrea ca la anul, începând chiar din primul trimestru, să le scoatem la concurs pe toate sau cât mai multe dintre acestea. Pentru a funcționa eficient, ANAF are nevoie de o schemă de personal completă, mai ales că avem unele zone unde deficitele de oameni sunt destul de serioase și afectează activitatea. Ocuparea posturilor vacante din teritoriu este un punct important al acestor planuri", a afirmat Heiuș, contactat de Profit.ro.

Situația la concursurile din vara anului trecut - rezultate slabe

Profit.ro a scris în luna iulie despre rezultatele concursurilor organizate de ANAF (mai puțin despre cel de la DGAMC, derulat la o dată ulterioară). Rezultatele de la momentul respectiv nu au fost deloc îmbucurătoare pentru ANAF, în contextul în care mulți candidați au venit insuficient pregătiți.

ANAF a derulat o serie de concursuri în vara anului trecut, la care au fost ocupate, potrivit informațiilor primite de Profit.ro, doar 60% din posturi, mulți candidați fiind respinși din cauza punctajelor slabe obținute. Angajările au avut loc în aparatul central, la regionala București și la direcția de mari contribuabili (DGAMC), intențiile de a mai organiza concursuri și pentru unitățile din teritoriu în toamna lui 2022 fiind date peste cap de decizia Guvernului de a suspenda angajările la stat, cu unele excepții, pentru a doua jumătate a anului.

DECIZIE Taxa de 1% din venituri pentru Fondul Cultural va fi aplicată doar firmelor din clădirile monumente istorice, nu din toată zona protejată CITEȘTE ȘI DECIZIE Taxa de 1% din venituri pentru Fondul Cultural va fi aplicată doar firmelor din clădirile monumente istorice, nu din toată zona protejată

Potrivit datelor primite de la ANAF, în cadrul aparatului propriu au fost ocupate 46 posturi din 80 scoase la concurs, iar 34 de posturi au ramas vacante. De asemenea, la DGRFP București au fost ocupate la concursul de recrutare 73 de posturi din 130 scoase la concurs, iar 57 posturi au ramas vacante. În cadrul DGAMC, au fost ocupate 34 posturi din 50 scoase la concurs, 16 posturi rămânând vacante.

Astfel, din 260 posturi scoase la concurs, au fost ocupate, în total, 153, reprezentând 58,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
angajari
concurs
posturi
inspector anaf
angajare anaf