ANAF a implementat poprirea electronică

ANAF a implementat poprirea electronică
scris 23 iun 2017

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat vineri că este funcțional sistemul de comunicare a actelor de executare către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice.

Prin intermediul acestui sistem, potrivit ANAF, este asigurată o comunicare rapidă și eficientă a actelor de executare si sunt înlăturate deficiențele legate de întârzierea ridicării măsurii popririi conturilor bancare în cazul stingerii obligațiilor fiscale, astfel încât activitatea contribuabililor să fie cât mai puțin afectată. ”Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta este realizat în baza Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanță a actelor de executare și a procedurii de comunicare a acestora. Poprirea electronică are în vedere debirocratizarea și simplificarea procedurilor administrative, precum și modernizarea și eficientizarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală”, se arată în comunicat. Acest sistem asigură, potrivit Fiscului, comunicarea actelor de executare emise de către organele fiscale centrale către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice, respectiv a adreselor de înființare a popririi banilor și a deciziilor de ridicare a măsurilor de executare silită asupra disponibilităților bănești.

Premierul polonez îl acuză pe Macron de \ CITEȘTE ȘI Premierul polonez îl acuză pe Macron de "antipatie" față de țările din Europa Centrală

Obiectivele implementarii acestui sistem sunt, potrivit ANAF, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv cele emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, reducerea costurilor de comunicare/operare pentru părțile implicate și ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire în timp real.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
poprire electronic